Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Zagrebu otvoreno veleposlanstvo Republike Kosovo

kosovo
19.02.2010.
u 13:05

Ministar Jandroković i predsjednik Sejdiu istaknuli su kako je otvaranje zgrade veleposlanstva Republike Kosovo još jedna potvrda dobrih i prijateljskih odnosa dviju zemalja.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković i predsjednik Republike Kosovo Fatmir Sejdiu otvorili su danas veleposlanstvo Republike Kosovo u Zagrebu.

Ministar Jandroković i predsjednik Sejdiu istaknuli su kako je otvaranje zgrade veleposlanstva Republike Kosovo još jedna potvrda dobrih i prijateljskih odnosa dviju zemalja. Izrazili su zadovoljstvo činjenicom da je Republika Hrvatska među prvim zemljama u kojima je Republika Kosovo otvorila svoje veleposlanstvo, kaže se u priopćenju MVPEI-ja.

Ministar Jandroković rekao je kako će Hrvatska svojim djelovanjem nastojati doprinositi miru, stabilnosti i prosperitetu regije jugoistočne Europe te izrazio nadu da će se uskoro iznaći modalitet za što skorije uključivanje Republike Kosovo u sve relevantne regionalne inicijative.

Dodao je da će Republika Hrvatska i ubuduće nastojati prenositi svoja iskustva i pomoć na različitim područjima, a posebice u procesu približavanja euroatlantskim integracijama.

Republika Hrvatska priznala je neovisnost Republike Kosovo 19. ožujka 2008. godine, a diplomatski su odnosi uspostavljeni 30. lipnja 2008.

Komentara 30

OB
-obrisani-
16:21 19.02.2010.

republika Kosovo ne postoji , tako da ne postoji ni njihova zastava, sve je to jedan crtić za mlađanu dečicu koja će jednoga dana doživeti ogromno razočaranje kada se probude kao kad im otmeš sladoled iz ruke !

DA
Dayton
18:43 19.02.2010.

Ako je KOCOBO drzava i bicikl je auto. Ta mlada \"demokracija\" je na visokome stepenu razvoja. Pravoslavna groblja u ovoj mladoj \"demokraciji\" su porusena i pretvorena u kamene oranice. To samo Xpbat opravdavati moze. I njihovi NATO saveznici. Pljuc!

IM
imotska
16:21 19.02.2010.

Vaoha, sad će konačno imati priliku naći posao naš shq_Pećinac velikosrpski koji voli biti i marjanca slovenka koja kliče Ojhaa iako najviše voli biti shq_M@gic serb koji će nam prevodit sada iz veleposlanstva s o;evog albanskog na njegov kevin srpski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije