Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadarska policija otkrila provalnike u trgovine, kafiće, kioske i ambulante

U Zadru uhićeno sedam pljačkaša maloljetnika i mlađih punoljetnika pljačkaša

policija
Arhiv VL-a
12.01.2010.
u 09:40

Djevojke od 17 i 16 godina koristile su se krivotvorenim đačkim pokazom za autobus na relaciji Biograd-Zadar, a koje je 17-godišnjakinja izradila na svom računalu.

ZADAR - Zadarska policija uhitila je ukupno devet maloljetnika i mlađih punoljetnika zbog niza krađa ili krivotvorenja u posljednjih nekoliko tjedana na zadarskom području. Njih šestero policija je otkrila nakon nedavnog pokušaja provale u jednu prodavaonicu mobitela u Ulici Josipa Bana Jelačića u Zadru, kada je u provali uhitila 19-godišnjaka iz Zadra.

Nekoliko dana potom kriminalističkom obradom nad njim i još petoricom maloljetnika od 18, 17 i 19 godina utvrđena je osnovana sumnja da su u prosincu prošle i siječnju ove godine počinili ukupno 11 kaznenih djela, odnosno da su provaljivali u trgovine, kafiće, fast food i ambulantu na području Zadra iz kojih su ukrali mobitel, monitor, lijekove, novac i drugo.

Policija je jučer uhitila i 20-godišnjaka iz Zadra koji je iz trgovine Pevec otuđio kameru, playstation i mobitele u vrijednosti od 38.000 kuna, a "pao" je i dvojac od 22 i 17 godina koji su provalili u kiosk u Svetom Filipu i Jakovu odakle su otuđili cigarete i mobitele i koji su ukradenu robu odnijeli u kuću u koju su provalili i boravili u njoj neko vrijeme.

Zadarska policija jučer je privela i 17-godišnjakinju koja je prošle godine na svom osobnom računalu izradila dvije krivotvorene markice za đački pokaz za autobus, te jedan zadržala za sebe, a drugi predala 16-godišnjakinji. S pokazom su se koristile za prijevoz od Biograda do Zadra, a policija će protiv obje podnijeti kaznene prijave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije