Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije:

U Vrbovcu otvoren Super Konzum vrijedan 105 milijuna kuna

konzum
Goran Stanzl/PIXSELL
27.11.2009.
u 18:24

Za plasman 400 mil. eura vrijednih obveznica rečeno je da će se novac utrošiti na najkvalitetniji način.

Konzum i Agrokor imaju ambicije postati i uspješne međunarodne tvrtke. Želimo učvrstiti poziciju u maloprodaji i proizvodnji u regiji, ali izaći i na svjetska tržišta. Pratimo situaciju i čekamo svoju priliku – kazao je na otvaranju 105 milijuna kuna vrijednog vrbovečkog Super Konzuma Darko Knez, predsjednik uprave Konzuma.

Budno paze na Mercator
Upitan je li s time povezan i plasman 400 milijuna eura vrijednih obveznica za koje je u tijeku Agrokorov road show na međunarodnom financijskom tržištu – od čijeg je ciljanog iznosa 150 milijuna početkom tjedna već potrošeno za iskup ‘starih’ – Knez je istaknuo kako se plasman obveznica tiče cjelokupnog restrukturiranja financiranja koncerna.

– Želimo imati kvalitetan dugoročan način financiranja, a ta će se sredstva koristiti na najkvalitetniji način – objasnio je.

Neslužbeno doznajemo da se u novom sedmogodišnjem izdanju obveznica cilja na jednoznamenkastu kamatnu stopu, a na cijenu obveznica mogle bi utjecati i ovotjedne revizije ocjena kreditnog rejtinga agencija Moody’s i S&P, kao i činjenica da izdanje obveznica garancijama prate Agrokorove kompanije poput Konzuma, Jamnice i Leda. Nove akvizicije zasad se ne spominju. Agrokor je, navodno, tek obavijestio ulagače kako u idućoj godini za investicije planira odvojiti 150 milijuna eura.

Na upit kako se odvija situacija s Mercatorom, Knez je jučer kratko odgovorio da zna da se pripremaju paketi dionica te da prate sve prilike u regiji jer im nije svejedno što se događa s najvećim partnerima i konkurentima.

Milijarda kuna investicija
Konzumove investicije u 2009. stajale su pak oko milijardu kuna. Očekivani promet, što se tiče maloprodaje, u ovoj bi godini trebao biti oko 10 milijardi kuna, a očekivani rast prometa do pet posto. Potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić jučer je požurio demantirati Ivicu Todorića koji je ovih dana izjavio da mu nitko iz vrha vlasti nije odao priznanje zato što je njegova tvrtka postala najveća u regiji. Zatraživši gromoglasni pljesak za odsutnog Todorića, čestitao je Agrokoru na viziji.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar sebastian
sebastian
21:59 28.11.2009.

Kako bi bilo da ste u Vrbovcu otvorili nekakvu fabriku za proizvode gdje Hrvatska moze nesto da izvozi a ne uvozi, idioti jedni !!!!!

DE
demokršćanin
12:47 29.11.2009.

FABRIKA! Bre Sebastijane što ti je to FABRIKA?Pa ti još živiš tamo negdje u jugoslaviji.Pa ti jadan niti ne znaš da je Todorić preuzeo ili točnije rečeno nametnut mu je propali PIK VRBOVEC.Da znaš da taj PIK proizvodi više i bolje i kvalitetnije od onog prijašnjeg,a i izvozi,i to puno.Zberi se Sebastijane i razmisli da li išta znadeš kada pišeš gluposti.

DO
doktorica
13:28 29.11.2009.

Todorića i te kako podupire vlast jer kad bi morao vratiti novce bankama propao bi kao i Pevec -koga vlast ne podupire.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije