Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGODNO S KORISNIM
Povratak na članak

U voću budućnosti pronašao lijek, hobi i zaradu

Prvi povod za uzgoj aronije je uspješno izlječenje člana obitelji od maligne bolesti jer ta biljka ima i antikancerogeno djelovanje

Komentari 8

PO
portugisac
09:03 20.08.2014.

Takovih u Hrvatskoj ima već na stotine koji su se odlučili na sadnju aronije. Možete si doči sami brat, 30 kuna po kilogramu. Osim plodova za prodaju proizvode super vino i rakiju od aronije.Dogodine misle uvesti "sokovnike" da si ljudi ubrano sami prešaju u sokove. Stabiljke se nabavljaju iz Slavonije 14 kuna po komadu na veća količine.

VL
PO
portugisac
09:06 20.08.2014.

Još da spomenem da sam stavio aroniju u 5 litarsku staklenku sa šećerom i rakijom pa da vidim kakav će liker ispasti.

VL
Avatar nijeminišta
nijeminišta
09:46 20.08.2014.

"Studije su pokazale da među mnogim učincima ima i antikancerogeno djelovanje" - ovo je totalna besmislica - ni jedno RELEVANTNO istraživanje nije pokazalo baš nikakvo djelovanje aronije u liječenju raka.

VL
Avatar abakus
abakus
12:40 20.08.2014.

Molio bih da Večernji da link na te studije koje dokazuju antikancerogenost aronije. Mislim da bi bilo vrijeme da novine prestanu davati ovakve izjave bez pokrića jer njima samo obmanjuju ljude. Pogotovo štete onim ljudima koji se nalaze u očajnoj situaciji jer sami ili netko njima drag boluje od raka i ovakvim tvrdnjama koje iz novina svakodnevno pljušte za sve moguće vrste voća/povrća/koječega. Zna se što je znanost i što je znanstveni rad na koji se može pozvati tj. dati izravan link na njega. Izjave o "studijama" koje nešto dokazuju i za koje se ne zna ni tko ih je napravio ni gdje su objavljene obmanjivanje je čitatelja.

VL
BA
bajo2
14:19 20.08.2014.

za sada je sve ok.najveca opasnost mu preti bas za onih 3-5 godina kada se bude interesovala financijska za njegovo poslovanje.kada krene sa pravom proizvodnjom.doci ce do zakljucka da je 1500 eurica bila velika investicija.dok ceka da narastu i daju dobre plodove neka se uhvati nekog posla.inace amerika je odavno otkrivena.svaka pena uzgaja aroniju ,iskreno receno borovnica je zakon!

VL
EV
evropljanin
11:16 20.08.2014.

recimo ona nije stetna ali ni nekoristi. kad samo citam kakovu ucinkovist aronija ima vise nije potrbna niti jedna pharma industrija. uvijek imajte na umu oni hocu vase najbolje " vas novac"

VL
ST
stuha
22:48 20.08.2014.

Izmišljamo neke prekoocenske aronije a šipak nam raste po šumama a 100puta ljekovitiji i zdraviji od aronije...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.