Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVA POVIJEST
Povratak na članak

U Visokoj je spavao i kralj Aleksandar Karađorđević koji se divio ljepoti svoje zagrebačke rezidencije

U ovoj je rezidenciji prespavala i Kolinda Grabar-Kitarović, i to kao visoka strana dužnosnica kada je u Zagreb došla s glavnim tajnikom NATO-a

Komentari 29

MA
Malenkost
20:33 29.01.2015.

"Aleksandar Karađorđević koji se divio ljepoti svoje zagrebačke rezidencije" Sto Vi brbljate. Tu je on bio gost a ne vlasnik i nije njegova. Amen.

VL
BA
bakulušić
18:11 29.01.2015.

Sad nam još objasnite gdje je spavao kralj Petar. Nakon toga neka ministrica Zlatar na ta mjesta stavi velike spomen-ploče. I neka učitelji tamo vode djecu da im pokažu ta značajna mjesta.

VL
ŠO
Šokac1
18:30 29.01.2015.

Nevjerojatno koliko je bezveznih, zapravo manje ili više zlonamjernih komentara u medijima oko sasvim nevažnih stvari u svezi s gđom. Grabar-Kitarović, sadašnjom hrvatskom predsjednicom. Kad je, u prethodnom mandatu, predsjednik države postao g. Josipović nitko nije napisao niti slova oo njegovom intenzivnom mahanju kistom umočenim u crvenu boju. Boju, koje su se Hrvati masovno odrekli referendumom 1991.

VL
SP
spremni0
09:03 30.01.2015.

nego daj napišite gdje spava Mesić i kolko para mu date iz proračuna svake godine za spavanje

VL
ĆA
ćaćaća
22:12 29.01.2015.

razlog više da se ne preseli..

VL
ŠO
Šokac1
00:58 30.01.2015.

virgosinemacula nezadovoljstvu tvojih "građana i građanki" se ne čudim, ali meni, kao političkom Hrvatu, državljaninu Republike Hrvatske, odluke, postupci i izbor gđe. Grabar-Kitarović - predsjednice moje države i Domovine - sasvim su OK. Btw, razdoblje "građana i građanki" pojavilo sese i nestalo još u 18. stoljeću, u povijesno gledano, kratkotrajnoj francuskoj revoluciji.

VL
Avatar Dančo
Dančo
09:55 30.01.2015.

Koga briga gdje je spavao turski potomak iz smederevskog pašaluka

VL
LJ
ljudimoji
15:32 31.01.2015.

Koga interesuje gdje je Aleksandar spavao? Da li je mozda i Caruga tamo spavao?

VL
KR
krizevcifranc
10:05 31.01.2015.

Ma jel to nije strašno da se tako devastiraju umjetnine, nemogu si zamisliti tu kojekakve službenike i bog te pitaj koga. Treba donjet zakon da je predsjednik na jednom mjestu, a ne svaki koji dođe da je na drugom mjestu kako mu se svidi..i sad nek mi neko objasni kako je to jeftinije?

VL
DO
dosaosam
10:32 30.01.2015.

Bolje i Karađorđević nego Tito.Živio Hdz !

VL
Avatar damtiga
damtiga
20:54 29.01.2015.

"U ovoj je rezidenciji prespavala i Kolinda Grabar-Kitarović, i to kao visoka strana dužnosnica kada je u Zagreb došla s glavnim tajnikom NATO-a". A tako, znači!

VL
IK
ikonoklast
19:19 29.01.2015.

kaj je to bil bordel ili kaj tam je i dora pejačević spavala i aleksandar veliki i alesandar od seve i karađorđe

VL
DU
Deleted user
20:38 29.01.2015.

plavusa, kcer komunista,....

VL
DU
Deleted user
00:52 30.01.2015.

Ako je jednom kralju rezidencija bila odlična, ne znam što se buni buduća predsjednica, koja ionako nema skoro nikakve bitne ovlasti u državi.

VL
BA
bajo2
17:23 29.01.2015.

sta bi ustvari ona tamo radila spavala ,ili radila?

VL
VI
virgosinemacula
19:00 29.01.2015.

Sokac - Gradjani imaju pravo da kritiziraju zlocinacku organizaciju i njene clanove, posto gradjani imaju jako lose iskustvo s doticnom ''strankom''. Evo kako je pocela svoj rad tvoja precednica, s kakvim se ljudima okruzila. Ovo ce joj biti njeni najblizi suradnici i savjetnici. -------- Komentar gospodje Helene Puljiz. - '''Josipa Buljevića ne poznajem osobno, nikad se nismo sreli, ali on je, kao šef operative POA-e, bio jedan od ključnih ljudi koji su procjenjivali i odlučivali da me se, kao novinarku koja je pratila rad predsjednika Republike, one 2004. godine, treba - protiv moje volje - privesti u sjedište zagrebačke POA-e i ondje izložiti petosatnoj torturi. Podsjećam, pripadnici tadašnje POA-e, a današnje SOA-e, pokušali su me prljavim metodama - prijetnjama, pokušajem ucjene i podmićivanja te psihičkim maltretiranjem - prisiliti da kao novinarka špijuniram za njih vlastite kolege, političare, strane veleposlanike, intelektualce u zemlji i inozemstvu te da u medije plasiram prljave priče prema njihovoj narudžbi. Na sudu sam morala podići privatnu tužbu, premda ih je moralo progoniti Državno odvjetništvo, a dokazala sam da su višestruko prekršeni Ustav RH i zakonske odredbe. Dokazala sam da su mi ugrozili zdravlje, život i ugled te da su činili ono što je u demokratskoj zemlji zabranjeno, a to je prisiljavanje građana na špijunažu. Tortura građanima, poslušnost kriminalu Uz mnoštvo dezinformacija, agenti koji su me maltretirali raspolagali su tolikom količinom informacija o mojem životu i životu moje obitelji da sam s pravom uvjerena kako su mi u stanu u kojem sam živjela bili postavljeni prislušni uređaji, a vjerojatno i kamere za tajno snimanje. Bilo mi je posve jasno da sam jako, jako dugo pod nadzorom tajne službe. Josip Buljević, kako ću kasnije doznati, jedan je od onih koji su u tom nedjelu neposredno sudjelovali. Baš u vrijeme kad su se tajne službe bavile mojim životom, životima moje obitelji i prijatelja započela je zločinačka operacija Fimi media, u režiji tadašnjeg premijera Ive Sanadera i HDZ-a. Tajna služba, u kojoj je Buljević imao visoku funkciju, o tome nije znala ništa. Nisu se borili protiv najgore vrste korupcije i kriminala, što bi se očekivalo od tajnih službi u demokratskoj državi, nego protiv vlastitih građana. Po naredbi onih koji su potkradali vlastiti narod i ovu državu, vrh obavještajne zajednice bavio se novinarima za potrebe prljavih političkih obračuna - i protiv tadašnjeg šefa države.''''''' Osim toga podsjecam te da je ovih dana pretucena djelatnica HR poste koja je svjedocila na sudu protiv Karamarka, za izvlacenje kapitala iz drzavnih poduzeca u aferi ''Soboli''. I zapamti, sve ovo sto oni izvode danas, to ce skupo platiti tvoja djeca sutra, posto ce zivjeti u izopacenoj drzavi beznadja i bezakonja, s korupcijom i kriminalom, u svakoj pori drustva.

VL
VI
virgosinemacula
18:08 29.01.2015.

Ova nam je dovela vojscurinu NATO u zemlju, narodu koji se vec napatio u ratu. Petljala se i kombinirala dok je bila ministrica za EU integracije u sve i svasta, nikoga nije ni pitala. Gradjani uopce nisu izisli na referendum kao u drugim zemljama, gurnuli su nas u NATO agresora bez volje naroda. Zato su nam je i instalirali iz Trilaterale, jer je vjesto obavila posao bez pitanja gradjana, i tako se nadaju da ce raditi i ubuduce, za njihove interese a ne za nase. I zato je i dobila nagradu da spava u kraljevskim palacama, a do jucer je cuvala koze s cacom na Grobniku, dok je Tito nije iskobeljao iz opanaka, Danas govori da je bio diktator, da se svidi satorasima, pljuca u pijat koji je do jucer hranio. Ako ima nesto sto prezirem, to su podli i pokvareni ljudi, moralne hulje poput ovakvih i slicnih. Kako se samo pogledaju u ogledalo da mi je znati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.