Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sv. ivan zelina

U vikendici uzgajao 18 američkih staforda i pitbulova za borbe

mučenje pasa (1)
PUZ
02.09.2011.
u 11:30

Pronađena je i sprava za istrčavanje pasa na kojoj je 46-godišnjak prisiljavao i izlagao pse naporima kako bi ih ojačao uoči borbi

U vikendici 46-godišnjeg umirovljenika u Sv. Ivanu Zelini policija je pronašla 18 pasa koje je muškarac uzgajao za borbe. U vikendici se nalazila umjetna uzgajivačnica pasa za borbe, a pronađeno je 18 američkih staforda i pitbulova.

Pronađena je i sprava za istrčavanje pasa na kojoj je 46-godišnjak prisiljavao i izlagao pse naporima kako bi ih ojačao uoči borbi.

Pronađeni su i ilegalno nabavljeni medikamenti poput Ronaxana, Pratela i Medazola koje je koristio kako bi izliječio rane pasa nakon borbi. Policija je dolaskom u vikendicu na većini pasa zatekla vidljive ozljede, a pronašla je i plastične šprice kojima je osumnjičeni mučio pse. Borbe su se, pretpostavlja se, održavale na području Hrvatske i BiH. Također, u pretrazi vikendice pronađene su i veće količine vatrenog oružja, tri raketna bacača, protupješadijskih mina itd...

Policija je također pronašla VHS i DVD kazete s imenima pasa. Pronađeni dokazi upućuju da se osumnjičeni time bavio više godina te da se i reklamirao. Muškarac je organizirao i kladionicu, a što je pas bio krvoločniji, cijena je bila veća pa su se iznosi penjali i na više tisuća eura.

Inače, policiji je za ovaj slučaj mučenja životinja dojavio anonimni građanin koji je dao konkretne podatke. Krešimir Antolić, načelnik Odjela općeg kriminaliteta PUZ-a, pozvao je građane da prijave svaki takav slučaj.

Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, doveden i predan u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Komentara 39

HE
HermionaGranger
14:49 02.09.2011.

Mučitelje životinja tretirati i kažnjavati isto kao i mučitelje ljudi...stvarno mi nije jasan mentalni sklop osobe koja uziva u ovome. Fuj...

TO
Toni50
11:44 02.09.2011.

načelnik Odjela općeg kriminaliteta PUZ-a, pozvao je građane da prijave svaki takav slučaj. Te če zaraditi veliku nagradu ...

RE
@rea
13:00 02.09.2011.

Svaka čast anonimnom građaninu. Kad bi svi ljudi prijavili poznate im slučajeve, manje bi toga bilo. A za mučitelja životinja max kazna predvidjena zakonom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije