Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisavlje

U Vijeće HRT-a: Tomić, Goldstein, Lalić, Kujundžić, Grivičić...

hrt (1)
Patrik Macek/Pixsell
14.02.2011.
u 13:20

Oba popisa te šestero kandidata koji su prijedlozi vladajućih i petero koje bi u Vijeću HRT-a htjela vidjeti oporba, trenutačno su na usuglašavanju svih saborskih klubova zastupnika.

HDZ sa svojim koalicijskim partnerima u novo Programsko vijeća HRT-a, kako neslužbeno doznajemo, saborskom Odboru za medije kani predložiti sociologa Dražena Lalića, predsjednika Udruge malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca Petra Lovrića, ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava Milana Kujundžića, profesoricu etnologije i talijanskog jezika Branku Pavlić, novinara Josipa Jovića i predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Darka Grivičića.

Oporba, pak, u isto tijelo namjerava predložiti direktora splitskog filmskog festivala Branka Karabatića, novinara i književnika Antu Tomića, povjesničara Ivu Goldsteina, profesoricu zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti i zadarskog Filozofskog fakulteta Nadu Zgrabljić-Rorat te ravnateljicu drame zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta Sanju Ivić.

Oba popisa te šestero kandidata koji su prijedlozi vladajućih i petero koje bi u Vijeću HRT-a htjela vidjeti oporba, trenutačno su na usuglašavanju svih saborskih klubova zastupnika. Kad ono završi (a rok je zapravo već istekao 10. veljače), saborski Odbor za medije na svojoj sjednici (vjerojatno idućeg tjedna) i službeno će utvrditi te izglasati 11 imena kandidata za Vijeće HRT-a koje potom šalje Saboru na potvrdu i imenovanje.

Od spomenutih kandidata, koji će najvjerojatnije činiti novo Vijeće HRT-a, u još uvijek valjanu sastavu Vijeća nalazi se tek Petar Lovrić koji je u tom prisavskom tijelu zamijenio Đuru Popijača kad je ovaj postao ministar gospodarstva. U Vijeće se, nakon što su svojedobno u prijašnjim sastavima odradili po jedan mandat, vraćaju Ivo Goldstein i Darko Grivičić. Grivičić se, doznajemo, na sadašnjem popisu vladajućih našao na prijedlog HSS-a, dok su, može se čuti, predstavnici srpske i talijanske nacionalne manjine Milorad Pupovac i Furio Radin (kao koalicijski partneri HDZ-a) predložili Dražena Lalića.

Kako je Nada Zgrabljić-Rotar vanjski član Odbora za medije (koji nema pravo glasovanja), bude li imenovana u Vijeće HRT-a, morat će odustati od rada u Odboru.

Nakon što je nedavno imenovan Nadzorni odbor HRT-a te kad se uskoro imenuje i sastav Programskog vijeća HRT-a, moći će se raspisati i natječaji za izbore novih čelnika uprave i programa HRT-a.

Ključne riječi

Komentara 20

OK
okus
14:19 14.02.2011.

Tito ni bil svaki dan na Tv. Sjecam se jako dobro.

TR
traper
21:04 14.02.2011.

Uz Tomića i Goldštajna trebalo bi predložiti ipak i jednog umjerenijeg boljševika Fumića ili Boljkovca naprimjer.....

OK
okus
13:28 14.02.2011.

I skinite mi vec jednom tu Jocu s ekrana. Ne prode ni dan da je ne vidim. Kaj je to njena privatna TV?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije