Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen u zagrebu

U Venezueli progutao kokain i prokrijumčario ga u Hrvatsku

kokain, krijumčarenje
PUZ
19.04.2012.
u 12:20

Policija je ukupno zaplijenila 57,8 grama kokaina u vrijednosti najmanje 50.000 kuna

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom pri čemu su zaplijenili 57,8 grama kokaina.

Policija je izvijestila da je u utorak na Glavnom željezničkom kolodvoru u Zagrebu legitimiran 47-godišnjak i da je kod njega pronađeno 11,5 grama kokaina. Budući da je utvrđeno kako je muškarac prethodno boravio u Venezueli, a način pakiranja pronađene droge upućivao je na to da je riječ o mogućem krijumčarenju droge u tijelu, u KBC-u Zagreb, na temelju sudskog naloga, pretražena je i pregledana osumnjičena osoba kojoj su u tijelu pronađena još četiri paketa s kokainom, dok je pretragom njegova stana na području Vukovara pronađeno 158 grama marihuane, izvijestila je policija.

Utvrđeno je da je osumnjičeni na području Venezuele nabavio kokain koji je, prethodno pripremljen i upakiran, oralno unio u organizam nakon čega je drogu skrivenu u tijelu prokrijumčario u Hrvatsku putujući redovitim linijama leta na relaciji Caracas – Lisabon – Venecija i potom vlakom na relaciji Venecija – Zagreb 17. travnja. Vrijednost zaplijenjene droge iznosi najmanje 50.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 47-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku u Pritvorsku policijsku jedinicu u Zagrebu i kazneno je prijavljen.

Komentara 4

JM
ja-ma
13:18 19.04.2012.

Dobro je prošao.Bilo bi kobno da je kojim slučajem uhvaćen u obrnutom smjeru.

OB
-obrisani-
14:36 19.04.2012.

Ajmo novinari malo drugačije napisati članak - uhvaćen je s količinom kokaina za koji bi u Venezueli dobio zatvor u trajanju od xx godina i molim da opišete koji ga uvjeti i \"tretmani\" u tom slučaju očekuju, te kolika je kazna kod nas za tu količinu droge. Uvijek pišete koliko porkrijumčarena droga vrijedi u novcu i na taj način samo stimulirate ljude - kao da ste agencija za odnose s javnošću narkodilera.

Avatar dariodario551
dariodario551
14:40 19.04.2012.

Mulaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije