Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U tijeku sanacija

U Varaždinu istjecao plin, situacija pod kontrolom

policija, plin (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
Autori: mz/VLM, SaD/VLM
30.06.2012.
u 10:41

Pod još neutvrđenim okolnostima, u Ulici Zvonka Milkovića 16 prilikom izvođenja građevinskih radova, probušena je cijev plinovoda iz koje je počeo nekontrolirano curiti plin.

U varaždinskom naselju Hraščica tijekom prijepodneva, u strahu od eksplozije plina koji je curio iz probušene plinovodne cijevi, stanovnici nekoliko obiteljskih kuća samoinicijativno su obavili evakuaciju do dolaska nadležnih službi i sanacije cijele situacije.

- U Ulici Zvonka Milkovića 16 prilikom izvođenja građevinskih radova na privatnom posjedu, probušena je cijev plinovoda iz koje je počeo nekontrolirano curiti plin, navela je PU varaždinska pojašnjavajući kako je zbog opasnosti bila u tijeku i evakuacija tamošnjih žitelja.

Ispostavilo se, naime, da je jedan mještanin Hrašćice tijekom obavljanja radova u dvorištu obiteljske kuće zahvatio niskoprofilnu plinovodnu cijev. Plin je počeo istjecati, što su primjetili susjedi, pa su pozvali policiju i vatrogasce. Plin je curio, no ne u velikim količina.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca te djelatnika Hrvatske elektroprivrede koji su isključili opskrbu električnom energijom, zaustavljeno je curenje plina, a trenutačno se radi na sanaciji probušene cijevi.  

O cijeloj situaciji oglasila se i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

-   U 10.08 sati primio dojavu o curenju ogrjevnog plina iz privatnog priključka, oštećenog pri iskopu kanalizacije kod Varaždina. Curenje plina ubrzo je zaustavljeno bez posljedica po stanovnike i okoliš. Policija osigurava mjesto događaja do završetka sanacije, pojasnili su iz DUZS-a.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Bjeda
Bjeda
11:07 30.06.2012.

Sve će to narod platiti....

CH
CH2710
11:34 30.06.2012.

. Trkeljaš... po običaju! Kakve veze s tim ima gradonačelnik... bio on alkoholičar ili ne...???

Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:44 30.06.2012.

a da zatvore ventil???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije