Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANI CIKLOTURIZMA

U V. Gorici otvorena nova biciklistička staza, provozao se i gradonačelnik: 'Cilj nam je napraviti veliki krug'

Foto: Krešimir Ačkar/Facebook
1/10
10.04.2024.
u 17:43

Nova biciklistička staza dugačka je 3,1 kilometra te vodi to Starog Čiča, a ima postavljena i 61 rasvjetna stupa

Dani cikloturizma, šesti po redu, otvoreni su ove godine i održavaju se u Velikoj Gorici. Ova konferencija poslužila je i kao promocija nove biciklističke staze koja vodi sve do Starog Čiča, a koja je dugačka 3,1 kilometra. Gradonačelnik Krešimir Ačkar tako se ove srijede i provozao rutom te iskazao želju da to mjesto postane rekreativna zona ''okružena zelenilom u neposrednoj blizini centra grada''. 

- Ovo je jedna predivna staza uz prirodu, a zahvaljujući rasvjeti cijelom dužinom nestali su i divlji deponiji. Biciklisti koji su do sada išli po glavnoj prometnici, sada mogu sigurnije do odredišta po ovoj stazi – istaknuo je gradonačelnik za City portal, dodajući kako su duž staze postavljena 61 rasvjetna stupa, a tu su i klupice za odmor i koševi za smeće.

1/10

- Ovo je samo jedan početak ulaganja u biciklističku infrastrukturu na području Velike Gorice. Cilj nam je povezati Vukovinsko jezero, Ježevo i veliko jezero u Čiču biciklističkim i pješačkim stazama. Asfaltirat ćemo i onu cestu i stazu koja spaja Goricu i jezero Čiče, a ulaz je iza Lidla. Samim time napravit ćemo jedan veliki krug koji će pridonijeti razvoju cikloturizma na našem području - dodao je. 

Ovaj projekt biciklističke rute sufinanciran je iz Kohezijskog fonda, a vrijedan je nešto više od 850.000 eura, od čega je čak oko 720.000 eura bespovratnih sredstava. 

POVEZANI ČLANCI:


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije