Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za hdz

U utrku za predsjednika HDZ-a uključio se i dr. Drago Prgomet

drago prgomet
Antonio Bronić/PIXSELL
13.01.2012.
u 14:30

Mjesto J. Kosor žele i Darko Milinović i Domagoj Ivan Milošević, a očekuje se i kandidatura Tomislava Karamarka.

U utrku za mjesto predsjednika HDZ-a uključio se i dr. Drago Prgomet, član HDZ-a od 1996. godine i predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgije glave i vrata u KBC-u Zagreb i profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i Osijeku. Osnivač je i predsjednik Hrvatskog društva za vojnu medicinu kao i Hrvatskog društva za tumore glave i vrata. Član je Nacionalnog i Središnjeg odbora stranke, a od 2003. do 2006. godine bio je i saborski zastupnik. Već je obavijestio Predsjedništvo stranke i Jadranku Kosor o uključivanju u utrku za mjesto predsjednika HDZ-a.

– Uvjeren sam da niste među onima koji ne mogu ili ne žele vidjeti probleme, kao ni među onima koji ih vide, ali radije prebacuju krivnju na druge. Vjerujem kako pripadamo osobama koje vide probleme i koje su, unatoč tome što ih nisu same prouzročile, spremne preuzeti odgovornost za njihovo rješavanje. Odnose unutar naše Hrvatske demokratske zajednice trebamo mijenjati. Nužna je demokratizacija stranke. Nužno je omogućiti svakom članu stranke mogućnost demokratskog izbora svojih čelnika. Demokratske promjene moraju osigurati pravo na različito razmišljanje, nužnost temeljite i otvorene analize pogrešaka na svim razinama, međusobno poštovanje te pokretanje istinske suradnje sa strankama s kojima dijelimo politički svjetonazor. Za ove promjene trebamo novo vodstvo, nove ljude. Na sljedećim unutarstranačkim izborima namjeravam se kandidirati na mjesto predsjednika stranke. Spreman sam ponuditi nove ideje u vođenju stranke. Spreman sam provoditi politiku koja mora odgovoriti izazovima novog vremena – piše u pismu koje je danas Drago Prgomet uputio članovima HDZ-a i tako najavio svoju kandidaturu.

O novom kandidatu, koji će svoje snage u borbi za čelno mjesto jedne od najjačih stranaka u Hrvatskoj odmjeriti s Jadrankom Kosor, Darkom Milinovićem, Domagojem Ivanom Miloševićem i Tomislavom Karamarkom, više pročitajte u subotnjem prilogu Večernjeg lista Obzoru.

 

Komentara 89

DU
Deleted user
18:03 13.01.2012.

šteta kaj se ne jave i neki mladi, kao Plenković ili Stier

RA
Rambo $$
22:23 13.01.2012.

Mi CEDOSI ne volimo hdz jer ne volimo hrvatsku, samo nam je sdp dobar, jer nas tamo puno ima.

OB
-obrisani-
15:55 13.01.2012.

Prdomet?Tko je sad ovaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije