Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele biti glavni

U utrci za prvog čovjeka HRT-a Radman, Novokmet, Radić, Runjić

'17.07.2012., Zagreb - Domagoj Novokmet, novi ravnatelj HRT-a.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/3
04.09.2012.
u 13:11

Saboru će kandidata ponuditi nadležni odbor, a u njemu se čuju stavovi da Runjić i Novokmet ne ispunjavaju uvjete

Za glavnog ravnatelja HRT-a javilo se osam kandidata – polovica od njih anonimne su, nemedijske osobe, a četvero je kandidata koji će ući u igru za izbor, doznajemo neslužbeno iz Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Sabor potvrđuje

Kandidati o kojima će ozbiljno raspravljati članovi Odbora su Domagoj Novokmet (trenutačni v.d. glavnog ravnatelja HRT-a), Duško Radić, bivši glavni direktor programa Hrvatskog radija, Goran Radman, bivši direktor Microsofta Hrvatska i direktor Televizije Zagreb od 1987. do 1990., i Saša Runjić, bivši urednik Zabavnog programa RTL-a. Tko će dobiti ingerencije nad javnom televizijom, ovisit će o volji većine u Saboru. Do prije nekoliko mjeseci kao favorit dijela SDP-a, a uz podršku predsjednika Ive Josipovića, spominjao se Radman. U političkim kuloarima SDP-a prepričava se da je premijer Zoran Milanović u to vrijeme bio nezainteresiran za kadroviranje na HRT-u, no da se tijekom ljeta počeo zanimati, a Radman mu nije kandidat po volji. Počela se implicirati šansa Runjiću. Saboru će kandidata ponuditi nadležni odbor, a u njemu se čuju stavovi da Runjić i Novokmet ne ispunjavaju uvjete te da će morati dobro raspraviti što znači uvjet iz natječaja da ravnatelj “mora imati najmanje deset godina iskustva na odgovornim poslovima u medijima ili drugim poslovnim sustavima” te da HRT-om ne može upravljati netko tko nije iz medija.

Ispunjava uvjete

Novokmet smatra da ispunjava uvjete iako nije deset godina na šefovskoj poziciji. – Uvjeti za ravnatelja jednaki su kao i za v.d. – kazao je.

Runjić kaže da se ne bi javio da misli da nema šansu.

– Mislim da većina u Saboru želi napraviti doista javnu televiziju i to mislim napraviti. Nadam se da će prepoznati moj program i očekujem potporu većine i predsjednika – kazao je Runjić.

Za Programsko vijeće javilo se 30 kandidata, a za Nadzorni odbor 16. Odbor će se sastati 20. rujna.

>>Za glavnog ravnatelja HRT-a javili se Novokmet i Radić

Komentara 26

OG
Oger
13:53 04.09.2012.

04.09.2012. u 13:47h Android je napisao/la: A što krmadi crvenoj treba ............. ----------------------------------------------------------- Gdje si naucio ovako fino tituliranje svojih sugradjana? U HDZu, od roditelja ili u katolickoj crkvi?

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
14:10 04.09.2012.

... neka jugo komunisti rade što hoće od tzv. HRT-a no nas oslobode plaćanja harača ... tjeraju nas na plaćanje njihove partijske televizije i još nam samo fali da nas natjeraju da to i gledamo ... neka im plaća tkoo ih hoće slušati i gledati ... meni se toliko gade da mi se bljuje čim vidim milanovića, čačića, josipovića i bilo kojeg od crvenih ... strava ...

AN
Antiflašist
13:30 04.09.2012.

Ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg se ne bi mogli preimenovati u zapadno srpska televizija, takvi su im voditelji, takva im uprava, takvi im urednici, takav im program.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije