Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisavlje

U utrci za glavnog urednika HTV-a Šprajc, Rotim, Kušec, Zidarić...

'08.12.2009. Zagreb - Josip Popovac novi v.d. ravnatelj HRT-a. Photo: Antonio Bronic\\PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
04.11.2011.
u 17:01

Predsjednik uprave HRT-a Josip Popovac izjavio je da je zahvala Dijani Čuljak na suradnji dio civilizirane komunikacije

Sjednica Programskog vijeća HTV-a protekla je danas, uz nekoliko rasprava o načinu odlaska i zahvaljivanju bivšoj novinarki i urednici Dijani Čuljak, u otvaranju i analiziranju dokumentacije kandidata za glavne urednike Hrvatskog radija i Hrvatske radiotelevizije.

Na natječaj za glavnog urednika HTV-a pristiglo je devet prijava, a za glavnog urednika Hrvatskog radija šest. Kandidati za glavnog urednika, svi redom zaposlenici HRT-a, jesu Mirna Zidarić, Lidija Gašparović, Jasminka Živalj, Zoran Šprajc, Goran Rotim, Oliver Dražić, Bruno Kovačević, Tomislav Štengl i Katja Kušec. Na natječaj za glavnog urednika Hrvatskog radija pristiglo je šest prijava, od kojih pet valjanih. Kandidati su Damir Pijaca, Vladimir Kumbrija, Tihomir Vinković, Tanja Baran, Dušan Radić, također svi s radija.

– Nakon što se idućeg tjedna tročlana Uprava HRT-a očituje o kandidatima, izabrat će jednog od njih za kojeg posebno povjerenstvo mora prikupiti mišljenje kreativnog osoblja – objasnio je predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac. Tek nakon toga Vijeće će se izjasniti o mogućem glavnom uredniku koji treba dobiti njihovih šest glasova. Ako Vijeće odbije prijedlog uprave, može samo izabrati glavnog urednika između ponuđenih kandidata, ali onda potporu za njega mora dati osam članova PV-a. Prema najavi Josipa Popovca, očekuje se da će se mišljenje kreativnog osoblja prikupiti do 20. studenog, a do konca mjeseca radio i televizija mogli bi dobiti glavne urednike.

Govoreći o Dijani Čuljak, J. Popovac istaknuo je da je intervju koji je dala objavljen nakon raskida radnog odnosa te kako je zahvala na suradnji dio civilizirane  komunikacije kakva se njeguje u većini kompanija. Dodao je da prešutnog dogovora o tzv. supportu s konkurentskim kućama, koliko on zna, nije bilo te da se ne može rekonstruirati nešto što je radila bivša uprava prije pet godina. Takva dogovora nema ni sada, a s novom sistematizacijom bit će jasno definirana korporativna komunikacija i eventualni angažman novinara i zaposlenika radija i televizije za druge medije.

Komentara 30

LO
LOGIC
17:48 04.11.2011.

majko mila!!! koji izbor za kandidate glavnog urednika... a ja sam mislio da hrt ne može niže. (ipak, upoznatiji znamo koji će od njih pobijediti (Z.Š.) - ima netko za okladu tko misli da neće?)

KU
kukuriku
17:54 04.11.2011.

ako nas´precidente bude \"sugerira\" ,onda sigurno necé biti izabran Hrvat , za glavnoga na HTV... \"zbog vanjske-politike\"??

US
U sridu
18:44 04.11.2011.

Ovaj tip na slici je tako g*y da to nije za vjerovat,neznam zasto muskarci u HR imaju potrebu nositi te zenske ili g*y ocale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije