Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi obustavljeni

U urušavanju rudnika u Australiji nestala dva muškarca, potraga traje

FILE PHOTO: Freeport workers gather around security gate at at Grasberg mine area in Tembagapura
MUHAMMAD YAMIN/REUTERS
16.02.2023.
u 07:41

Muškarci su se vozili na 125 metara dubine unutar rudnika Dugald River kada je tlo popustilo u srijedu. Pali su 25 metara u prazninu, ali treća osoba koja je bila s njima uspjela je pobjeći i alarmirati nadležne. Njihovo vozilo je locirano pomoću drona, ali spasioci nisu pronašli tragove nestalih muškaraca.

U tijeku je potraga za dvojicom muškaraca koji su nestali prije više od 24 sata nakon urušavanja rudnika u Queenslandu u Australiji, piše BBC. Muškarci su se vozili na 125 metara dubine unutar rudnika Dugald River kada je tlo popustilo u srijedu. Pali su 25 metara u prazninu, ali treća osoba koja je bila s njima uspjela je pobjeći i alarmirati nadležne. Njihovo vozilo je locirano pomoću drona, ali spasioci nisu pronašli tragove nestalih muškaraca.

Spasioci su ih pokušavali kontaktirati putem radija, no muškarci se nisu javili. Rad u tom rudniku cinka zaustavljen je, a potraga se intenzivirala. Započeli su i misiju izvlačenja vozila iz rudnika. "Očekujemo da će ovaj proces potrajati neko vrijeme," rekao je generalni direktor MMG-a Tim Akroyd, tvrtke koja je vlasnik rudnika, dodajući, "naše su misli vrlo snažno s obiteljima naših nestalih kolega."

VIDEO: Objavljena rijetka snimka: Potopljeni Titanic prvi put snimljen 1986. godine

Komentara 1

ZP
Zabranjen pristup
09:54 16.02.2023.

Nestali ili zattpani? Nisam cuo da covjek moze nestati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije