Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stalna podrhtavanja

U Turskoj obustavljena potraga za preživjelima, gotovo 600 poginulih

turska, potres (1)
AFP/PIXSELL
31.10.2011.
u 10:41

Gotovo nitko od 100.000 stanovnika Ercisa ne usudi se vratiti u domove jer popratni potresi dosežu magnitudu od 5,3 po Richteru

Gotovo 600 ljudi smatra se poginulima u potresu na jugoistoku Turske, a spasilačke su ekipe, vodeći se odlukom vlasti, prestale tragati za preživjelima i posvetile se tisućama obitelji koje su ostale bez svoga doma.

U manje oštećenim dijelovima Ercisa, grada koji je najviše pogođen razarajućim potresom, struja je ponovno uključena, javlja Reuters, a otvoreno je i nekoliko trgovina.

Ipak, gotovo nitko od 100.000 stanovnika toga grada nije se spreman vratiti u svoje oštećene domove zbog straha od stalnih popratnih potresa. Upravo jedan od tih potresa jučer je dosegnuo magnitudu od 5,3 stupnja po Richteru.

Kako se zima približava, a temperature po noći padaju, djeca i starci razbolijevaju se jer im šatori postavljeni na nogometnom stadionu ne pružaju gotovo nikakvu zaštitu.

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:21 31.10.2011.

Kada je clanak o Turskoj ili Erdoganu, i njegovom bahatom ponasanju prema Israelu, onda je sve puno pljuvaca... ali kada se radi o nekoj prirodnoj katastrofi... onda nema nigdje nikoga. Mozda se bojimo staviti \'dinar\' tamo gdje su nam usta?! Od par prvih zemalja koje su odgovorile na poziv Turske za pomoc nakon potresa... za opskrbu satora, montaznih stambenih kucica i kontejnera... bili su puni avioni iz Francuske, Ukrajine i Israela, unatoc losih odnosa izmedju dviju zemalja. Arapske (ili islamske) zemlje se nisu bas zurile... da priskoce u pomoc... No mozda je i to ~ razlog?! Zasto nema komentara Nemremo ni lijepu rijec napisati za zrtve, nit za prezivjele... Jel to ono o cemu cest citamo na stranicama o Libiji, Egiptu i Sriji.... \"Muslimansko Bratsvo\"?!

OR
orisis
15:30 31.10.2011.

primjedba potpisujemsve shto si napisao.Israelu su dva put odbili pomoch ali su na kraju pristali na poshiljke.Dozvolili su Irancima da im pomognu (ovi nisu Arapi)i Egipchanima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije