Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISSOURI

Dva spasioca pogodio grom, a u tornadu poginulo 116 ljudi

Rasvjeta
vl
Autori: IČ/VLM, ih/VLM
23.05.2011.
u 09:30

Guverner Joplina upozorio je da prijete velike oluje i da građani moraju biti na oprezu.

U snažnom tornadu koji je u nedjelju pogodio grad Joplin u jugoistočnom Missouriju prema posljednjim informacijama poginulo je 116 ljudi.

Da nesreća bude veća, dvojicu spasioca koji su tragali za preživjelima pogodio je grom. Njihovo stanje nije poznato.

Guverner Jay Nixon proglasio je izvanredno stanje. Upozorio je da velike oluje prijete gradu i da građani moraju biti na oprezu.

Kako prenosi New York Times, Joplin je nakon tornada ostao bez struje. Oštećena je i glavna bolnica u gradu St. John's Regional Medical koju su morali evakuirati. Meteorolozi su tijekom vikenda zabilježili oko 20 tornada u Kanzasu, Oklahomi i Missouriju. Američki predsjednik Barack Obama izrazio je sućut obiteljima žrtava.

U tornadima i olujama koji su prošli mjesec pogodili jugoistok SAD-a poginulo je najmanje 350 osoba.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
10:45 23.05.2011.

Joplin u jugoistočnom Missouriju poginula je 31 osoba, prenose strani mediji. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ strani za koga? nas? ili njih? ne vidim na niti jednom americkom portalu broj od 31 osobe... aaa, mozda je ta vijest sa \"stranih\" medija.... grozna prirodna katastrofa... covjek zaista nikad nezna....

OB
-obrisani-
15:55 23.05.2011.

HAARP zna da bude i neposlusan . svaka medalja ima dve strane

Avatar Sor@n
Sor@n
16:39 23.05.2011.

Radi kletva punom parom. E pa rekao sam da se sve vraća i plaća mada mi žao ljudi koji nisu krivi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije