Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA - SINDIKATI

Izmjene ZOR-a na čekanju dok traju pregovori Vlade i sindikata

kosor sindikati
Željko Lukunić/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
08.06.2010.
u 11:03

Sindikati unatoč pregovorima, koji počinju sutrašnjim sastankom u 16 sati, nastavljaju s prikupljanjem potpisa za referendum.

U Banskim dvorima završio je sastanak pet sindikalnih središnjica s predstavnicima Vlade. Nakon dva bojkotirana poziva, čelnici sindikata ipak su sjeli za stol s premijerkom Jadrankom Kosor.

Premijerka Kosor kazala je da je dobro da su se nešto dogovorili i da se dijalog nastavlja.

Premijerka će danas predsjedniku Sabora Bebiću poslati dopis o tome da pitanja o dopunama zakona o radu ne stavlja na dnevni red Sabora dok traju pregovori sa sindikatima.

Vlada i sindikati dali su si sedam dana za dogovore, ali nijedna strana nije kazala u kojim su stvarima spremni popustiti. Sindikati unatoč pregovorima, koji počinju sutrašnjim sastankom u 16 sati, nastavljaju s prikupljanjem potpisa za referendum, a predsjednik HUS-a Ozren Matijašević uime pet sindikalnih središnjica kazao je kako će im prikupljanje potpisa biti dodatan vjetar u leđa.

Premijerka Kosor istaknula je da ničim nije uvjetovala pregovore pa tako ni obustavom prikupljanja potpisa za referendum te je istaknula kako se ne boji referenduma.

Što se tiče Gospodarsko-socijalnog vijeća, premijerka je istaknula da, ako se dogovore u roku od sedam dana,  na stol će staviti još nekoliko tema, između ostalog i sudbinu GSV-a. Kosor je rekla da je spremna dolaziti na sjednice GSV-a i obrazlagati Vladine prijedloge te je istaknula da GSV kao institut treba jačati.

- Našim odlaskom u Vladu ni na koji se način ne prekidaju pripreme za prikupljanje potpisa, odnosno za referendum. Odlučili smo otići u Vladu samo zato da ne kažu poslije da nismo htjeli razgovarati - kazao je Krešimir Sever (NSH) prije sastanka.

Sever ističe ogromnu potporu građana koji žele referendum iz različitih razloga, a svi su okupljeni oko izmjena Zakona o radu, što ocjenjuje dobrim.

- Vidi se opće nezadovoljstvo koje je kulminiralo iz različitih poriva. Građanima prvenstveno smeta Vladino ponašanje u stilu: "Mi smo vlast i mi sve možemo izgurati, tko je s nama, neka je, a tko nije, za njih nas nije briga" - kaže Sever.

 

Ključne riječi

Komentara 12

GA
garmani36
22:14 08.06.2010.

Sindikati stite NERADNIKE i svode sve na najmanji zajednicki nazivnik, uranilovka, Sindikati su NEODGOVORNI jer daju neostvariva i neodrziva obecanja i totalno nerealno dizu ocekivanja radnika. Vremena debelog neodgoornog socijalizma je proslo! Svi moramo raditi vise, predanije, kvalitetnije da bi nasu malu i siromasnu zemlju usinili boljom a ne stalno traziti jos prava.

VI
vidimškoj
11:35 08.06.2010.

čim nema glavonje odma ima više svitla na slici.

Avatar freen
freen
17:40 08.06.2010.

Zašto zadirete u prava radnika,seljaka ,umirovljenika,invalida,a ne dirate u prava milijunaša i milijardera.ZAŠTO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije