Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
položili vijence

U Teznom hrvatska delegacija od 30 ljudi, iz Slovenije samo Janša

tezno, josipović, milanović (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/9
15.05.2012.
u 08:16

Predsjednik Sabora Šprem priliku je iskoristio da najavi kako će se odrediti spomendan za taj povijesni zločin

Državna delegacija, predvođena predsjednikom Ivom Josipovićem, predsjednikom Sabora Borisom Špremom i premijerom Zoranom Milanovićem, odala je jutros počast poginulima u križnom putu polaganjem vijenca na groblju u slovenskom Teznom. Predsjednik Sabora Šprem priliku je iskoristio da najavi kako će biti određen spomendan za taj povijesni zločin.

– Desetljećima se prešućivala istina. Vrijeme je da ponovno razmotrimo Zakon o blagdanima i neradnim danima. Već sam najavio da ću pokrenuti javnu raspravu o određivanju spomendana, a u nju će uz stručnjake i političku javnost biti uključeno i civilno društvo – najavio je Šprem. Premijer Milanović kazao je da je Tezno najveća grobnica (u njoj je 1179 žrtava) te da je to mjesto kamo treba dolaziti.

– Kako ćemo to u Hrvatskoj obilježavati, dogovorit ćemo se u Hrvatskoj jer ovo je Slovenija – kazao je Milanović. Predsjednik Josipović naglasio je da dolazak objedinjenog državnog vrha stavlja jači dignitet na događaj te da bi se i inače trebali dogovarati i koordinirati bez obzira na to koje su stranke na vlasti. Pola sata prije hrvatskog izaslanstva vijenac je položio i slovenski premijer Janez Janša. Bila je zanimljiva razlika u slovenskoj i hrvatskoj "scenografiji" polaganja vijenaca jer je Janša vijenac došao položiti sam, dok je u hrvatskoj delegaciji bilo više od trideset ljudi.

Komentara 510

DU
Deleted user
16:32 15.05.2012.

Što će mesić reći na ovu posjetu

DU
Deleted user
16:48 15.05.2012.

@destroyer pa gdje su nestali toliki ljudi, jame su pune, od teznog, macelja, kočevskog ajde ne lasprdaj

KK
KlNGS KlNG®
20:46 15.05.2012.

pa ja kad idem na izlet povedem ciiiijeeeeluuuu obitelj....i staro i mlado kak sad to josipoviću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije