Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirt, Libija

U sukobu s Islamskom državom poginulo 25 ljudi, uključujući žene i dijete

Libija
Foto: Reuters/PIXSELL
16.08.2015.
u 11:33

Salafističku skupinu također podupiru lokalni naoružani civili

Najmanje 25 ljudi poginulo je u sukobima između Islamske države i salafističke islamističke skupine u libijskom gradu Sirtu, prenosi BBC. Među poginulima su i žene i dijete.

Borbe u Sirtu, pokraj kojeg je rođen pokojni libijski vođa Muammar Gaddafi, počele su u ponedjeljak. Salafističku skupinu također podupiru lokalni naoružani civili, koji čine većinu od 25 poginulih.

Do sukoba je došlo nakon smrti lokalnog imama koji se s drugim građanima četvrti odbio zavjetovati na vjernost Islamskoj državi. Prema jednom izvoru Islamska država ponovno je zauzela četvrt, no to još nije potvrđeno.

>> Islamska država prijeti: Ovako će svijet izgledati do 2020. godine

Komentara 9

BC
bura_curba
19:10 16.08.2015.

isil ce da spoji sve ljude u bliskom istoku,i sire

VU
vugecr
12:19 16.08.2015.

e da je drug moamer jos ziv .nebi bilo ni i od islamske drzave

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
08:29 17.08.2015.

tu takozvanu Islamsku državu treba pod hitno ognjem i mačem, bilo bi to i prije samo da ameri imaju interesa, ova situacija "svi protiv sviju" im svakako ide u korist, što američkoj vojsci, raznoraznim koorporacijama i interesnim sferama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije