Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražit će reviziju

U sukcesiji RH pripala imovina od 17,3 milijuna, a Srbiji 62,5 mil. $

'Serbian presidential candidate and leader of the Serbian Progressive Party (SNS) Tomislav Nikolic looks on during a final pre-election convention in Belgrade on May 15, 2012. On May 20, Serbia votes
'ANDREJ ISAKOVIC'
26.12.2012.
u 10:13

Procjene Direkcije za imovinu Srbije kazuju da je, u trenutku raspada SFRJ, srpska imovina u Hrvatskoj vrijedila oko 1,8 milijardi eura

Oliver Antić, savjetnik srpskog predsjednika Tomislava Nikolića, kojega je vlada imenovala za novog visokog predstavnika u Stalnom mješovitom komitetu za pitanja sukcesije, najavio je kako će Beograd tražiti reviziju nekih već postignutih dogovora o diobi imovine bivše zajedničke države jer se prijašnja vlada \"u mnogo slučajeva ponašala nedomaćinski, i to će se sada promijeniti\", pišu beogradske Večernje novosti. Kako navodi ovaj dnevnik, ukupna vrijednost objekata koji su do sada pripali Srbiji iznosi više od 62,5 milijuna dolara, dok je, usporedbe radi, Hrvatska dobila nekretnine vrijedne 17,3 milijuna, a  \"ni blizu nisu rješenja za poduzeća i građane, devizne rezerve i štednja\".

– Ono što nije ni blizu rješavanja, je famozni \"Aneks G\", prema kojemu bi se trebala rješiti sudbina zgrada i zemljišta srpskih tvrtki, prije svega u Hrvatskoj, ali i stanarskih prava građana i stare devizne štednje pa se računa da oko 400 poduzeća potražuje svoju imovinu na Jadranu i u ostatku Hrvatske, tvrde Novosti dodajući kako \"procjene Direkcije za imovinu Srbije kazuju da je, u trenutku raspada SFRJ, srpska imovina u Hrvatskoj vrijedila oko 1,8 milijardi eura, više od 85.000 srpskih kuća i stanova je ostalo u Hrvatskoj, dok je dug Investbanke stranim štedišama u regiji oko 87,6 milijuna dolara\".

Ključne riječi

Komentara 4

SB
Srbin BG
08:43 27.12.2012.

Izvinite Hrvati , Bošnjaci i Albanci što smo napravili agresiju na vašu zemlju i ubili nevine žrtve i to sve zbog toga što smo slepo pratili Miloševićevu politiku, pogrešili smo što smo sve ratove vodili van Srbije i zato namm izvinite u ime svih Srba i stidim se svega toga! Izvinite bračo još jednom i nadam se da će jednom zauvek mir doći na ove prostore i da ćemo svi Srbi živeti u zajednici sa drugima i da če Srbija pomoči za odštetu nanesenu vašim narodima! Lepi pozdrav Bošnjacima, Hrvatima i Albancima!

OB
-obrisani-
17:29 26.12.2012.

buahahahhahah

CH
choco
16:10 26.12.2012.

bojim se gospodine tomislave nikolicu da srbija vise nema sta da uzme od hrvatske,sve sto je imalo vredelo uzeli su nemci i austrijanci pa onda rusi svajcarci i albanci,posteni hrvat nema gde da oper noge jer su sve bolje plaze u privatnim rukama.budimo milosrdni pustimo ih na miru tesko je njima samim sa sobom a kamoli i mi da ih jos gnjavimo:))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije