Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na izletu

Djeca su plakala i vrištala, teta Roberta izletjela je kroz staklo

sudar (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
08.06.2010.
u 14:53

- Činilo nam se kao da sve traje beskrajno dugo. Djeca su čak vidjela poginulog muškarca. Užas! – kažu tete iz zadarskog vrtića.

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u 14.20 između Sukošana i Sv. Petra kraj Zadra poginuo je muškarac, vozač automobila pande.

U sudaru su sudjelovali panda i autobus tvrtke Liburnije iz Zadra u kojem je bilo 48 djece iz zadarskog vrtića Ciciban, a koja su se vraćala s izleta u Biogradu na Moru.

Neslužbeno doznajemo da je poginuli muškarac N. R. (62) iz Raštana.

Policija nije navela je li bilo ozlijeđenih osoba u autobusu, no u zadarskoj Općoj bolnici potvrđeno nam je da je lakše ozlijeđena jedna teta iz vrtića koja je od siline sudara automobila i autobusa ispala kroz vjetrobransko staklo.

Vozač automobila prije sudara nije kočio.

– Pacijenticu smo hospitalizirali i evidentirane su joj lakše ozljede, odnosno ima više posjekotina i ogrebotina – rekao nam je dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice.

Kao da nije bio pri svijesti
Da je odgojiteljica iz vrtića pala kroz vjetrobransko staklo zbog sudara automobila i autobusa potvrdili su nam i u zadarskom vrtiću Cicibanu, u kojemu se nakon informacije o sudaru okupilo mnoštvo zabrinutih roditelja.

– Teta Roberta upravo je fotografirala djecu kada je vozač automobila udario u autobus. Činilo nam se da vozač automobila uopće nije bio pri svijesti jer je automobil bez kočenja išao prema autobusu i udario u nas. Bilo je stravično – pričale su nam tete koje su jutros povele na izlet 48 djece iz vrtića Ciciban u Biograd, petogodišnjaka i šestogodišnjaka.

– Izlet s djecom u Biogradu bio je lijep i vraćali smo se sretni. Odjednom je automobil krenuo prema autobusu. Naš se vozač mislio maknuti u stranu, no nije imao gdje. U trenutku sudara teta Roberta izletjela je kroz vjetrobransko staklo. Viknula je pošto je pala “Živa sam!”, a djeca su počela plakati i vrištati. Bilo je užasno – prepričavale su nam tete vrtića Ciciban u Zadru, Danica i Đurđa, potresene i uplakane.

– Ja ne znam što bih si napravila da mi je koje dijete poginulo – zavapila je grčevito se držeći za glavu teta Danica dodajući kako su djeca bila jako uplašena.

Strah od eksplozije
– Jedna su vrata zablokirala pa smo pomislili da smo zarobljeni. Vozač je rekao da trebamo što prije izaći u strahu da autobus ne eksplodira, ali morali smo čekati da automobili prođu. Činilo nam se kao da ta drama traje beskrajno dugo. Djeca su vidjela poginulog muškarca. Užas – rekle su nam uplakane tete iz zadarskog vrtića.

Od ravnateljice vrtića Ciciban Ane Dunatov doznali smo da su i roditelji zadarskih predškolaca bili jako uplašeni te da su zbog svega djeci i roditeljima u vrtiću ponudili osvježenje, a potom doveli psihologa i pedagoga.

Komentara 7

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
17:35 08.06.2010.

. ..IZMEĐU sukošANA i sv.PETAR(MiletiCH)VRLO ČESTO MNOGI GINU. ..KUM\"ĐENERALE\"OSIGURANJE&ZONA A i B). ..P.S.NA REFERENDUMU U NAŠOJ NDH-a GRAĐANI SU ODLUČILI:POSLIJE TITA-TITTO. ..

OB
-obrisani-
17:40 08.06.2010.

Ja više nemogu komentirati, pa šta je s tim busevima koji prevoze djecu? Ne želim biti prorok nesreće, ali kada će doći vijest-poginulo toliko i toliko teško ozljeđenih? Otkud tolika nepažnja? Šta ti vozaći cjelu noć prije vožnje tulumare? Dobar vozać autobusa mora biti spreman da izbjegne gluposti drugih vozaća, ako ne, neka ide voziti šoder.

DA
davor1
19:18 08.06.2010.

Izgleda da sam ja jedna od rijetkih \"budala\" koja se veže kada putuje autobusom. Prečesto čitam da je netko izletio, ispao itd. iz/u autobusu. A sve je više opremljenih sigurnosnim pojasevima. Nažalost što se tiće vozača osobnog automobila mogu napisatiisati jedino da mi je žao, čak da nije bila velika brzina prevelik je to sraz autobusa i automobila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije