Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODLUKA

U Stanoingu žele u predstečaj, a Finu prijavili Uskoku

'11.10.2013., Supilova ulica, Varazdin - Zgrada VTC Stanoing gradi se vec nekoliko godina, a zbog blokade racuna jos nije zavrsena. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
14.10.2013.
u 15:01

U Zagorje Tehnobetonu tvrde kako Stanoing ne može u predstečaj te kako je Fina već dva puta odbacila zahtjev Stanoinga

Iako su predstavnici Stanoinga u petak, na ročištu na Trgovačkom sudu u Varaždinu, na kojem su raspravljeni uvjeti za otvaranje stečajnog postupka u Stanoingu, svim silama pokušavali argumentirati da bi otvaranje stečaja u trenutku kad još postoji mogućnost za predstečajnu nagodbu \"imalo negativan predznak\", o tome će ipak na kraju odlučiti stečajna sutkinja Marija Levanić-Škerbić i to u zakonskom roku od tri dana.

Podsjetimo, Stanoingu su do sad odbijena dva zahtjeva za pokretanje predstečajne nagodbe, a sad čekaju očitovanje Fine na treći.

Dug Zagorje Tehnobetonu

Predstavnici Zagorje Tehnobetona (koji je zbog Stanoingova duga od 24 milijuna kuna i zatražio pokretanje stečajnog postupka) tvrde da mogućnosti za otvaranje predstečajne nagodbe za Stanoing više nema jer je Nagodbeno vijeće Fine donijelo pravomoćnu odluku o odbacivanju zahtjeva i neće opet o tome odlučivati.

- O tome imamo i pisano mišljenje iz Fine - kazala je opunomoćenica Zagorje Tehnobetona, na što joj je opunomoćenik Stanoinga kazao kako je mišljenje na koje se poziva tek puki odgovor na upit, koji se ne može uzeti kao stav Fine.

- Za nas, Fina se dosad još nije ni na koji način izjasnila o našem trećem prijedlogu za pokretanje predstečajne nagodbe i sve dok se to ne riješi mi smatramo da postoji negativna pretpostavka za otvaranje stečajnog postupka - smatra opunomoćenik Stanoinga.

Direktor Stanoinga Denis Pavlic na to je dodao kako je Stanoing treći zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe podnio još 22. srpnja, te da je vezano za nepostupanje Fine po tom zahtjevu obaviješten i Uskok.

- Na web stranicama Fine nema nikakvog traga o našem zahtjevu, niti su se iz Fine uopće o tome očitovali i mi smo zbog toga sve prijavili Uskoku, koji je prema našim informacijama zbog toga i započeo istragu - kazao je Denis Pavlic na ročištu u petak.

O tome kako bi stečaj utjecao na poslovanje Stanoinga, nakon održanog ročišta Pavlic nije želio davati nikakve komentare.

- Kad sud donese odluku moći ćemo razgovarati, a do tada ne mogu davati izjave - kazao nam je Pavlic.

Manipulacija pravom?

Svoje mišljenje o utjecaju stečaja na poslovanje Stanoinga na ročištu je iznijela Sanja Kraljek, koja je na posljednjem ročištu imenovana za privremenu stečajnu upraviteljicu.

- Predstečajna nagodba daje mogućnost da svi vjerovnici budu namireni i da se nastavi poslovanje, dok je stečaj uglavnom rasprodaja imovine - kazala je Kraljek, ustvrdivši ipak da je zahtjev predlagatelja osnovan.

Kazala je i kako je temeljem uvida u poslovnu dokumentaciju razvidno kako Stanoingova imovina vrijedi oko 240 milijuna kuna, a obveze mu s jučerašnjim danom iznose oko 261 milijun kuna. Sud je izvijestila i kako je Stanoing u rujnu zaposlio dvanaest zaposlenika (iako više od godinu i pol ima račun u blokadi op.a.) i to u sklopu pripreme za predstečajnu nagodbu, koju bi bez zaposlenika bilo nemoguće provesti.

Opunomoćenica Zagorje Tahnobetona komentirala je kako se tu radi o manipulaciji pravom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije