Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka u šoku

Sve se treslo, tijelo vozača je poletjelo i palo na cestu

auto, rijeka (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/13
21.07.2010.
u 10:55

Buknuo je plamen, vidio sam kako tijelo leti i pada, a kraj motora mi je pao blatobran, priča očevidac

Potres ili bomba, pomislili su danas u 10.45 sati Riječani koji su se zatekli u središtu grada i čuli snažnu eksploziju iz smjera Delte. Tek nekoliko trenutaka pošto je grunulo oni bliže ugledali su crn dim, a potom su počele zavijati sirene.

Dok su znatiželjnici trčali prema Delti, drugi su u strahu bježali što dalje. Sve je podsjećalo na događaj otprije petnaest godina kad je pred zgradom riječke policije eksplodirala autobomba.

Nikoga nije bilo u blizini

Na samom izlasku s parkirališta Delta, tek što se uključio u promet, eksplodirao je peugeot partner koji je prevozio industrijske plinske boce. Vozač, 41-godišnji Ernin Simčić kojega je silovita eksplozija odbacila desetak metara udesno gdje je pao na kolnik i ostao ležati, preminuo je nekoliko sati poslije u bolnici.

Simčić je bio radnik poduzeća za instalaciju rashladnih uređaja. Iako se pretpostavljalo da je riječ o bocama s freonom, jer do kasna poslijepodneva policija još nije bila priopćila što je uzrok eksplozije, ipak je vjerojatnije da je bila riječ o bocama s plinom za zavarivanje, acetilenom. U eksploziji, na sreću, nitko od slučajnih prolaznika nije ozlijeđen.

U trenutku kad je vozilo odletjelo u zrak uz njega nije bilo ni jednog automobila, a nije bilo ni pješaka. Od dijelova peugeota koji su se razletjeli oštećeno je nekoliko automobila na parkiralištu.

– Bilo je strašno, na motoru sam čekao na semaforu, kraj mene je bio još jedan automobil kad je odjednom pred nama eksplodiralo. Sve se zatreslo, buknuo je plamen, vidio sam kako tijelo leti i pada, a kraj motora mi je pao blatobran. Čovjek je ostao ležati na cesti, pomislio sam da je mrtav – kazao je šokiran Marko Rakoš, mladić koji je bio dvadesetak metara udaljen od mjesta eksplozije.

I drugi očevici svjedoče o silini udara. Rekli su kako je krov automobila odletio u Rječinu, vrata na drugu stranu, a muškarcu koji je nepomično ležao na cesti nitko se nije usudio prići jer su buktinja i crni dim bili preblizu.  

Hladili prijeteće boce

Od automobila je ostala samo “rascvjetana” karoserija, posve neprepoznatljiva. Iz nje su virile plinske boce koje su vatrogasci “hladili” strahujući od nove eksplozije. Za hlađenja čule su se dvije tiše detonacije.

Više od sat vremena trajala je intervencija vatrogasaca, a policija je trakama zaokružila cijelu Deltu uporno upozoravajući znatiželjnike i prolaznike na opasnost od moguće eksplozije. Na sreću, brzom intervencijom, veće je zlo spriječeno.

Komentara 23

OB
-obrisani-
14:09 21.07.2010.

postoje pravila o prijevozu opasnih tvari--ADR u svakom slučaju užas.5god sam vozio exploziv sreča moja da mi se takvo što nije dogodilo

RU
Rugovit
22:03 22.07.2010.

Pazi ovog kuma. Žmigavac ili truba su zapalili plin. Jeb*** koja je to teorija. Kao da su za mišljenje pitali dijete iz osnovne škole.

MI
mica1111
12:51 21.07.2010.

...a vi brže bolje vozača već pokopali...daj bože se oporavio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije