Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u sarajevu

Agenti FBI-a stižu u BiH, pustili privedene vehabije na slobodu

sarajevo, specijalci, bosanska policija (1)
29.10.2011.
u 10:40

Objavljene su i nove snimke pomahnitalog napadača Mevlida Jašarevića.

- Agenti FBI-a stići će u Sarajevo kako bi procijenili štetu na zgradi američkog veleposlanstva - izjavio je američki veleposlanik u BiH Patrick Moon nakon jučerašnjeg terorističkog napada.

Iako rijetki misle da će FBI ocjenjivati samo materijalnu štetu, Moon tvrdi da je dolazak FBI na uviđaj redovna procedura u slučaju nekog napada na američki objekt negdje u svijetu ili pak na američke državljane.

- Agenti FBI-a djelovati će po proceduri koja je ista za sva naša veleposlanstva u svijetu u sličnim situacijama, te istražiti štetu na objektu, diplomatski je objavio Patrick Moon, te se zahvalio svima koji su poslali podršku, te policiji koja je zaštitila i veleposlanstvo i građane.

- Veleposlanstvo nije bilo obaviješteno o mogućem napadu, niti smo imali neku informaciju o prijatnjama - rekao je američki veleposlanik.

Priveli 17 vehabija u Srbiji pa ih pustili
Inače, nakon jučerašnjeg napada na zgradu veleposlanstva SAD-a u Sarajevu jutros je na području Novog Pazara u Srbiji privedeno 17 pripadnika vehabijskog pokreta, izvijestio je ministar srbijanske policije Ivica Dačić. Akcija protiv radikalnog vehabijskog pokreta krenula je jutros oko pet sati. No, beogradski mediji javljaju da je svih 17 osoba pušteno na slobodu nakon što su s njima obavljeni informativni razgovori.

Jašaravić ima podeblji dosje
Mevlid Jašarević koji je jučer pucao po američkom veleposlanstvu član je tog ekstremističkog vehabijskog pokreta i sam je tom prilikom lakše ranjen. U vatri su stradala i dva policajca,  a kod terorista koji je policijama Srbije, BiH i Austrije otprije poznat zbog svojih radikalnih stavova i zločina, kod sebe je imao i dvije bombe.

Tijekom noći na internetu su osvanule i nove snimke pomahnitalog Jašarevića.

- Ne mogu vjerovati da ovoliko traje, a da ga nitko ne vidi, čuje se u pozadini videa dok je glavni plan usmjeren na 23-godišnjaka koji  iz automatske puške nesmetano ispaljuje hitce koje je nemoguće pobrojati.

Osim Jašarevića jutros je uhićena još jedna osoba zbog sumnje u povezanost sa terorističkim napadom.

U tijeku su pretresi kuća u Gornjoj Maoči, mjestu u kojemu je Jašarević živio prije nego je odselio u Novi Pazar. U Gornjoj Maoči je policija lani u veljači izvela akciju u kojoj su uhitili vehabije iz tog područja.

Komentara 1021

OB
-obrisani-
19:12 29.10.2011.

Te vehabije sve su malo blesave.

OB
-obrisani-
23:34 29.10.2011.

Izno sta kazu u americi religion of love strikes again a? ahaha

OB
-obrisani-
15:29 29.10.2011.

ima i krivih hrvata....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije