Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
granica s bugarskom

U Srbiji uhićen hrvatski branitelj osumnjičen za ratni zločin

granični prijelaz
Arhiv VL-a
19.04.2010.
u 15:07

Tereti ga se za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rastovcu, gdje je ubio jednu osobu srpske nacionalnosti.

BEOGRAD - Srbijanski mediji danas su javili da je tužiteljstvo za ratne zločine Srbije podnijelo zahtjev za provođenje istrage protiv hrvatskoga državljanina V. M., bivšeg pripadnika Zbora narodne garde, koji se sumnjiči za ubojstvo jednog Srbina u selu Rastovcu u općini Grubišno Polje u listopadu 1991.

V. M. uhićen je u nedjelju prema nalogu Tužiteljstva u Dimitrovgradu, na graničnom prijelazu Srbije s Bugarskom, a istražni sudac ga je saslušao tijekom prijepodneva.

Prema informacijama Tužiteljstva, srbijanske policije i BIA, srbijanaske sigurnosno-informativne agencije, V. M. potječe iz krimmiljea, ali se ne navodi podrobnije kakvom vrstom kriminala se bavio.

"Bio je pripadnik Legije stranaca, a u Hrvatskoj je, prije rata, zbog ubojstava osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu", navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Osumnjičenog se tereti da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rastovcu, gdje je ubio jednu osobu srpske nacionalnosti tražeći u njegovoj kući oružje i sina ubijenog.

Komentara 33

SP
Spezispezi
16:32 19.04.2010.

Hrvatsko krilo UDBE im je dalo registar branitelja, pa sada mogu uhvatiti koga god požele i kad god požele - i krive i nevine.

PO
poirot
16:52 19.04.2010.

ajkula je napisao/la: Svi znamo da su srbi poceli rat i samim tim su krivi za sva ubistva nema veze ko ih je pocinio, tako srbi trebaju suditi sami sebe A možda su Srbi krivi što su se rodili pa pa su stoga krivi i za sopstvena ubistva.Ajde bre ajkula,ovo ti je biser dana.

PO
poirot
16:31 19.04.2010.

Kakva žal za čovekom koji je najverovatnije ubio civila (i pitaj boga da li samo njega).Pitate se kako Srbija hapsi po svojoj optužnici sa teritorije HR.Dobro pitanje.Zašto dotični nije uhapšen u Hrvatskoj po hrvatskoj tjeralici?Ako vam ovaj slučaj nije obrazložio koliko ste temeljito zastranjeni,onda sa vama nemoguć bilo kakav razuman dijalog još dugi niz godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije