Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spomenik na Kornatu
Povratak na članak

U spomen na vatrogasce na Kornatu dvanaest križeva od suhozida

Akademik Tonko Maroević uime ocjenjivača rekao je da je “prvu, izvedbenu nagradu dobio prijedlog arhitekta Nikole Bašića, koji se u potpunosti srodio s karakterom ambijenta, kao što su se i tragične žrtve zauvijek poistovjetile sa sudbinom toga prostora.

Komentari 9

PE
pero63
08:14 30.01.2010.

zao mi jesvakog izgubljenog zivota aligos.adolf je u pravu svaki posao nosi rizik sta bi bilo da svaki nesretni slucaj na poslu trazi silne odstete i dugorocne parnice u ovom ratu je bilo toliko mrtvih ma zmislite da svkome podizemo krizeve .Bio je nesretni slucaj i pustite tog jadnog covjeka da zivi sa svojom mukom (jer nije mu sigurno svejedno)

VL
OB
-obrisani-
18:15 29.01.2010.

Fino. Nadam se daće biti u veličini obrisa čovjeka. Ne dajte samo dikobrazu blizu. Napravit će neki cirkus od toga.

VL
OB
-obrisani-
18:26 29.01.2010.

nije mi jasno što su oni trebali to gasiti u pustoj vrleti,stvarno je psihić onaj koji je dao naredbu za gašenje kamenjara

VL
DE
demokršćanin
18:43 29.01.2010.

OBILJEŽJE! Sjećamo se tragične pogibije vatrogasaca koji su poslani gasiti beznačajni požar.Odabrano spomen obilježje najmanje je čime se možemo odužiti tim hrabrim ljudima.Obilježje je izvanredno koncipirano. Ono što nas sve zabrinjava je još do danas neutvrđen stvarni uzrok ove velike tragedije.

VL
TU
tutle
18:51 29.01.2010.

svaka čast spomen obilježju ali jedino pravo obilježje bilo bi otkriti i kazniti stvarne krivce

VL
TR
trputac
20:03 29.01.2010.

ZABITE TE KRIZEVE SEBI U GU.....NECE KRIZEVI VRATITI POGINULE NITI CE KRIZEVI SPRIJECITI BUDUCE ZRTVE ...UCINITE NESTO KONKRETNO DA SE TO VISE NE PONOVI =)))

VL
OB
-obrisani-
21:49 29.01.2010.

Nadam se samo da će ispod tih križeva u suhozidu pisat KRIVAC je:....

VL
AD
adolf2
23:39 29.01.2010.

...krivci, krivci. svi su krivi osim jadnika koji su nesretno poginuli. a i krenuli su u akciju kao na sindikalni izlet. u kratkim rukavima, bez kompletne opreme, brentača bez vode..??? pa valjda ak si vatrogasac imaš neku obuku??? ak nemaš, kam se k vragu guraš gdje ti nije mjesto. biti vatrogasac nije biti babysitter. zanimanje je opasno, i život ti je stalno u opasnosti za vrijeme intervencija. kao vojnici. kad bi se za svakog poginulog vojnika tražili krivci vojskka bi otišla u k... dečki su nesretno poginuli, sve indicije govore da su propusti bili na svim nivoima, i sada treba suditi i goniti čovjeka koji, po meni je imao najmanje šanse da promijeni ili sprijeći tok događaja...

VL
CH
chicony
13:58 30.01.2010.

Policija,Uskok,DORH, MORH, Povjerenstva svih struka i razina,zakleti sudski vještaci - ako volite ovu državu i prije svega čovjeka, ne živite samo vi na ovome svijetu, obnovite istražni postupak u svemu, na svim razinama tzv. \"koordinacije\" i odgovornosti svih razina i ovoj zemlji i roditeljima poginulih jednom zauvijek recite istinu, ma kakva god ona bila. Pobijedite sami sebe i ostatak života provedite čiste savjesti i u duhovnom miru. U suprotnom.....???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.