Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova stranka

Nezadovoljnici iz Živog zida osnovali Slobodnu Hrvatsku

Slobodna Hrvatska
Foto: Facebook/slobodna Hrvatska
1/2
20.02.2016.
u 22:22

Glasnogovornica stranke Tajana Pavlović Stojić rekla je Hini da je iz Živog zida zbog "potpuno nedemokratskog i autoritarnog vođenja stranke istupilo 140 bivših aktivnih članova".

Za supredsjednike nove političke stranke Slobodna Hrvatska na osnivačkoj skupštini održanoj u Zagrebu izabrani su Dražan Dizdar, Damir Trnačić i  Antonio Dražović.  Za glavnog tajnika stranke izabran je Dušan Cvetanović, a izabrano je i 25 članova Središnjeg odbora i pet članova Nadzornog odbora, priopćeno je iz Slobodne Hrvatske (SH).

SH ističe kako su se na osnivanje nove političke stranke odlučili nakon što je dvije trećine aktivnih članova Živog zida, nezadovoljnih načinom vođenja stranke, pristupilo inicijativi Slobodna Hrvatska. "S obzirom na to da je aktualno vodstvo Živog zida blokiralo demokratski razvoj stranke, bilo je neizbježno osnovati novu političku stranku kako bi se osigurao kontinuitet razvoja Živog zida, ili bolje reći njegova trasformacija u ozbiljnu, stručnu i visoko organiziranu političku stranku kakva će biti Slobodna Hrvatska", naglašava se u priopćenju. Ističu da je SH političko-aktivistička stranka koja će svoj rad temelji na humanizmu te će se u svom političkom djelovanju "beskompromisno zalagati za humanističke vrijednosti" koje su, ističu, temeljito ugrožene. Osnovni cilj djelovanja stranke bit će stvaranje pravednijeg, socijalno osjetljivog i ekonomski održivog društva, što postojeće političke stranke nisu u stanju, navodi se uz ostalo u priopćenju SH-a.

U Slobodnu Hrvatsku prešlo je dvije trećine aktivnog članstva bivše stranke

Glasnogovornica stranke Tajana Pavlović Stojić ranije je rekla Hini da je iz Živog zida zbog "potpuno nedemokratskog i autoritarnog vođenja stranke istupilo 140 bivših aktivnih članova, među kojima i predsjednici svih važnijih županijskih i gradskih ogranaka". Naglasila je da će nova stranka zadržati aktivizam koji će, ustvrdila je, biti puno temeljitiji i ozbiljniji.  - Nastojat ćemo našim akcijama upozoravati na probleme oko nas - kazala je Pavlović Stojić. Dodala je i da su im uzor talijanska stranka Pokret pet zvjezdica, koja postupa po principima direktne demokracije.

Glavni tajnik Slobodne Hrvatske Dušan Cvetanović kazao je da je ona "moderni demokratski pokret". nastao iz Živog zida. Cilj im je aktivizam u zaštiti osiromašenih sugrađana i ustrojavanje ozbiljne političke stranke koja će u idućem razdoblju moći konkurirati HDZ-u i SDP-u u smislu podrške i organizacije, kazao je. - U Slobodnu Hrvatsku prešlo je dvije trećine aktivnog članstva bivše stranke tako da imamo infrastrukturu diljem Hrvatske. Pozivamo sve koji žele zemlju slobodnu od korupcije, kriminala, siromaštva te ostvarenje uspješne i moderne Hrvatske iz koje nećemo iseljavati, već ćemo graditi vlastitu budućnost. Hrvatska je umorna od politike koja se temelji na podjelama, predrasudama i floskulama. SH će promovirati pozitivnu politiku temeljenu na činjenicama i dokazima te inzistirati na javnoj raspravi i promovirati one koji zemlju guraju naprijed - kazao je Cvetanović.

>>'Predsjednica je pomilovala Leona Sulića, neću joj to nikada oprostiti'

>>Živi zid: Zašto se sad Orešković ne poziva na poslovanje svoje firme?

Komentara 61

KU
kunigunda
18:32 20.02.2016.

pitanje za 1000,00 kuna slobodna hrvatska drugovi od koga bi ta hrvatska bila slobodna možda od hrvata sudeći po dušanu i tajani da mi je znati odakle samo izvirete

DU
Deleted user
18:36 20.02.2016.

dusan cvetanovic, lider slobodne hrvatske. da ti pamet stane.

Avatar etnaanbama
etnaanbama
18:29 20.02.2016.

Kakvo revolucionarno ime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije