Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučajna pogreška

U seriji 'Igra prijestolja' glava Georgea Busha nabijena na kolac

busheva glava
YouTube (screenshot)
14.06.2012.
u 10:44

Nije to bio politički izričaj i nitko od tvoraca serije nije želio uvrijediti bivšeg predsjednika nego su jednostavno propustili uočiti činjenicu da jedna od umjetnih glava neobično nalikuje Bushu

Bivši američki predsjednik George Bush postao je zvijezda popularne HBO-ove serije "Igra prijestolja", a da se nikada nije pojavio na snimanju istoimene serije. Naime, u jednoj od scena 10. epizode prve sezone serije na kolce su nabijene glave neprijatelja novog kralja, a među njima i glava Georgea Busha.

Nije to bio politički izričaj i nitko od tvoraca serije, kao ni čelnici HBO-a, nije želio uvrijediti bivšeg predsjednika nego su jednostavno propustili uočiti da jedna od umjetnih glava koje su koristili za snimane scene neobično nalikuje Bushu.

Iz HBO-a poručili su da je scena u kojoj se vidi glava koja nalikuje bivšem predsjedniku "neprihvatljiva, uvredljiva i vrlo neukusna", a tvorci serije David Benioff i D.B. Weiss ispričali su se za svoj propust i naglasili kako im nije bila namjera iznositi stav o Bushu i njegovoj politici nego im se ovakva pogreška potkrala jer dobivaju gomilu rekvizita koje koriste za seriju i nitko ne provjerava pojedinačni izgled svakog od rekvizita.

Republikanski predsjednik brooklynskog ogranka stranke pozvao je Amerikance na bojkot serije koju ni sam ne planira pogledati te naglašava kako nije problem samo u tome što glava nabijena na kolac nalikuje Bushu, jer, tvrdi, bunio bi se i da nalikuje Baracku Obami, nego je veći problem to što je riječ o izrugivanju američkog predsjednika s čijom politikom se pojedinci mogu i ne moraju slagati, ali svakako, javlja Daily Mail, moraju poštovati instituciju predsjednika.

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
11:19 14.06.2012.

a kad su se radile igrice gdje je osamu bin ladena trebalo ubiti, to je bilo ok? svašta, pa tko je bush da se ga ne smije u lutkarskim predstavama na kolac nabiti?! malo smo postali licemjerni, a?

ZL
zlako
11:20 14.06.2012.

Bush i nije bio predsjednik nego marioneta Dicka C i Donalda R.

M1
Mozart 1000
12:10 14.06.2012.

Ovo je ruzno. Potrebno bi izglasati zakon za zabraniti ovakve stvari. Ovaj put se izmaklo kontroli CIA pa je tu G. Bush. Ove sve igre dolazu iz Amerike. U tim igrama se izrugivaju drzavnicima, narodima i religiji. U tim igramaa iz Amerike se demoniziraju nacije....ove igre dolazu iz kuhinje CIA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije