Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zrakoplovna nesreća

Hokejaši ruskog Lokomotiva poginuli u padu aviona

lokomotiv
Foto: AFP/PIXSELL
1/7
07.09.2011.
u 15:23

Zrakoplov Yak-42 pao je u rijeku Volgu, 240 kilometara sjeveroistočno od Moskve. Hokejaši su putovali na utakmicu u Minsk.

Putnički zrakoplov koji je prevozio članove ruskog hokejskog kluba Lokomotiv srušio se nedugo nakon što je uzletio iz Jaroslavlja u Rusiji. U nesreći je poginulo 43 ljudi, a dvije su osobe teško ozlijeđene, javlja AP.

Rusko ministarstvo za hitne situacije izvijestilo je da se zrakoplov Yak-42 srušio u rijeku Volgu, 240 kilometara sjeveroistočno od Moskve. Prema prvim informacijama, prepolovio se u zraku. Ministarstvo je kazalo da su dvije osobe preživjele nesreću, ali teško su ozlijeđene.

Ruski mediji izvještavaju da je zrakoplov pokušavao poletjeti više, no nije uspio nego se zabio u signalni toranj i pao u rijeku. Vrijeme je u trenutku nesreće bilo sunčano.

U zrakoplovu je bilo 45 ljudi, odnosno osam članova posade i 37 članova hokejskog tima, od liječnika, trenera do igrača. Nesreću je preživio igrač Alexander Galimov i jedan član posade.

Švedski reprezentativac i vratar Lokomotiva Stefan Liv jedna je od žrtava ove teške nesreće.

Avion je izgrađen 1993. godine i bio je u vlasništvu kompanije Yak Service. Nakon pada ruski premijer Vladimir Putin odmah je na mjesto nesreće poslao ministra prometa.

Hokejski tim trebao je stići do glavnog grada Bjelorusije Minska gdje je u četvrtak trebao igrati utakmicu s Dinamo Minskom te tako otvoriti novu sezonu kontinentalne hokejske lige. Inače, 1997. i 2003. godine osvojili su KHL, koji okuplja ekipe iz Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Latvije i Slovačke. Prošle godine sezonu su završili na trećem mjestu.

 

Komentara 80

RE
rekma
10:25 08.09.2011.

R.I.P

FE
Felicijen
15:53 07.09.2011.

Prepolovio se u zraku!? Pa od čega rade tamo te avione? Od balze i svilenog papira? Strašna nesreća!

Avatar Bjeda
Bjeda
20:07 07.09.2011.

uzas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije