Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sloboda izražavanja

U Rusiji počelo privođenje boraca za prava homoseksualaca

Matko
Foto: vl
1/2
06.04.2012.
u 19:20

Aktivisti za prava homoseksualaca odvedeni su u pritvor i morat će platiti globu od 500 rubalja, odnosno 170 američkih dolara po osobi

Nakon izglasavanja homofobnog zakona koji onemogućava bilo kakav oblik isticanja homoseksualnosti, u petak su izvršena prva uhićenja gay aktivista u Sankt Petersburgu, izvijestio je Reuters.

''Homoseksualnost je oblik seksualnosti koji je znanstveno dokazan'' i ''Ne lažite djeci'' pisalo je na transparentima s kojima su, ispred centra za mlade, dvojica boraca za ljudska prava prosvjedovala protiv novog zakona koji nalaže drakonske kazne za one koji se usude javno podupirati pravo na različitost.

Njihov pothvat je prekinula policija pa im sada prijete te iste kazne koje iznose 500 rubalja, odnosno 170 američkih dolara.

 

Komentara 11

PE
pemec
20:51 06.04.2012.

konačno neka dobra vijest

Avatar abcd
abcd
19:51 06.04.2012.

Dobili su sto su i trazili. Zakon se mora postovati, cestitke rusima!

LI
liskovaca
10:08 07.04.2012.

bravo za Rusiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije