Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Rimu se počinju služiti i katoličke mise na arapskom jeziku

Rim
23.01.2010.
u 13:49

Crkva Svete Marije u Kosmedinu nalazi se pokraj "Ustiju istine". Prva misa na arapskom bila je u petak, redoviti termin će biti svakog četvrtka poslije podne

 U rimskoj Crkvi Svete Marije u Kosmedinu (Santa Maria in Cosmedin) u petak poslije podne je održana prva misa na arapskom jeziku.

U crkvi koja se nalazi pokraj "Ustiju istine" (Bocca della Verità) mjesta koji pohode turisti, izgrađenoj u VI. stoljeću koju je papa Pavao VI. povjerio 1966. godine  grčko-melkitskoj katoličkoj crkvi, misu je predvodio Sirijac rektor otac Mtanios Haddad. Prisustvovali su imigranti iz Sirije, Libanona, Palestine, Iraka i drugih zemalja, ali je bilo i znatiželjnih Talijana.
 
Misa na arapskome jeziku održavat će se svakog četvrtka poslije podne. U neposrednoj blizini poznate crkve otvoren je i arapski kulturni centar nazvan "Usta istine", kojim upravlja novinar Naman Tarcha koji kaže kako za "učenje arapske kulture i jezika nije potrebno odlaziti u džamije", te podsjeća da su "katolici Istoka nastali mnogo stoljeća prije islama".

Ključne riječi

Komentara 4

SM
sudo.m
09:03 24.01.2010.

U svakom slucaju vrlo pozitivna stvar,za pozdraviti!!!

OB
-obrisani-
15:14 24.01.2010.

Dobra ideja, mozda ce vise muslimana preci na istinsku religiju mira ...

CE
cericzel
21:54 23.01.2010.

Dušu dalo za tajnu tri nule!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije