Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operatori

U reklamama ne navode da je riječ o sadržaju koji nije za djecu

telefon
PIXSELL
28.06.2012.
u 14:11

Operatorima se stoga, ističe se u priopćenju, nalaže da u zakonski predviđenom roku usklade poslovanje s odredbama pravilnika.

Nepotpune informacije o uslugama, nekonzistentno vizualno uređenje i pružanje usluga sa sadržajem neprimjerenim djeci putem linija s brojem koji počinje s 060 neki su od propusta koje su utvrdili HAKOM-ovi inspektori elektroničkih komunikacija.

Inspekcijskim nadzorom koji je obavljen proteklih tjedana utvrđeno je da pri promidžbi i oglašavanju svojih usluga operatori postupaju protivno odredbama Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga.

Konkretne su sljedeće zamjerke. Vizualna promidžba usluga suprotna je odredbama pravilnika jer u oglasima nisu navedeni podaci o imenu operatora usluga s posebnom tarifom, a informacije o kontaktnom telefonskom broju, cijeni i načinu naplate usluge nisu napisani na isti način (veličina, boja, oblik, smjer slova, itd.) te na istoj boji podloge.

Pojedini operatori za usluge sa sadržajima neprimjerenim djeci ne navode jasno u svim promidžbenim aktivnostima da je riječ o takvoj vrsti usluge, na linijama s brojem koje počinju s 060 pružaju se usluge sadržaja neprimjerenog djeci, odnosno pojedini operatori postupaju protivno planu numeriranja.

Operatorima se stoga, ističe se u priopćenju, nalaže da u zakonski predviđenom roku usklade poslovanje s odredbama pravilnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije