Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo o – zabuni
Povratak na članak

U redovnu srednju s više od 
18 samo iznimno, sa 50 – nikako

Osnovnu i srednju školu odrasli mogu završiti u sustavu obrazovanja odraslih osoba

Komentari 7

TH
than
19:04 28.11.2014.

Pa to onda bas vise i nije dijete, ako upisuje srednju nakon 18te godine. Znaci po ovome se mo's da ne pisem sto do 19te. Upisati srednju, poceti uciti i upisati fakultet ?!?! Na kraju i doktorirati. Auuu. Sto ga mi napredujemo u svakom pogledu. I sada kada dijete ovo procita i pita me tata, a zasto me teras da ucim, sto da ja sada kazem moj Mornaru ptico sa grane ?

VL
Avatar d-ano
d-ano
20:35 28.11.2014.

Mogućnosti besplatnog studiranja u Rusiji za strane državljane 28. studeni 2014. Gleb Fjodorov.............Buduci brucosi obratite paznju na besplatno skolovanje za koje vas niko nece ucjenjivat gdje cete kasnije radit.

VL
HR
Hrvatska3014
19:54 28.11.2014.

Šteta što je ministar Malnar povukao odluku o vraćanju novca za školovanje, ako osoba sa fakultetom odlazi iz Hr. Mogla je to biti povijesna odluka ministra upoće.

VL
MO
modovisisajteMaraschino
18:53 28.11.2014.

meni se čini da u ministarstvima i Vladi rade oni koji ni 4 razreda osnovne nisu završili kako se upravlja državom. ali čemu škola kad se diplome mogu kupiti plus rođačko/stranačke veze i evo ti stručnjaka puna država. a rezultat njihovog znanja i stručnosti jasno vidljiv.

VL
JU
juma
19:59 28.11.2014.

Školski sustav prije svega mora biti propustan, kako u okomito, tako i horizontalno. Tada više neće biti toliko važno koju je dijete školu upisalo, jer će se ako je vrijedno i uči prema rezultatima rada i afinitetima lako moći prebacitii u zahtjevniju školu i na kraju čak završiti fakultet. Obrnuto djeca upisana u bolje srednje škole idu na niže ako su ocjene loše i ponašanje problematično. U našem inertnom i učahurenom sustavu kada upišeš i završiš jednu srednju školu, to ti je sudbina do kraja života. U razvijenim zemljama ljudi u tijeku radnog vijeka izuče nekoliko zanimanja, jer im to propusnost sustava omogućava i time su puno fleksibilniji i konkurentniji na tržištu rada.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.