Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagađenje u Slavonskom Brodu

U Rafineriji moraju shvatiti da Hrvatska ima i druge mjere

rafinerija brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/12
14.06.2016.
u 15:06

Rafinerija nije jedini onečišćivač na brodskom području, ali je sasvim sigurno najodgovorniji

Modernizacija Rafinerije Brod već dugo se najavljuje i odgađa. Došlo je vrijeme da se tome stane na kraj. Hrvatska kao suverena zemlja mora zaštititi svoje građane – rekao je ministar Slaven Dobrović neposredno uoči tematske sjednice saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode o zagađenju zraka u Slavonskom Brodu.

Prema njegovim riječima, Rafinerija nije jedini onečišćivač na brodskom području, ali je sasvim sigurno najodgovorniji. On je najavio čvršće korake na rješavanju tog složenog međudržavnog problema i dodao kako Hrvatska neće dopustiti novu odgodu modernizacije.

– Na idućem sastanku međudržavne komisije tražit ćemo precizne rokove o tome kada će se izvršiti modernizacija. U suprotnom, Hrvatska možda treba potegnuti za nekim drugim mjerama, s obzirom da preko našeg teritorija prolazi transportni cjevovod. Da, mislim na zavrtanje ventila – istaknuo je Dobrović. Predsjednik Odbora za zaštitu okoliša Gordan Maras dodao je kako Hrvatski sabor čvrsto stoji uz građane Slavonskog Broda u borbi za bolje životne uvjete.

– Neprihvatljivo je da se ovakve stvari ne rješavaju godinama. Bosna i Hercegovina treba hrvatsku podršku u mnogo stvari, a ovo je jedan od naših najvećih međudržavnih problema – rekao je Maras. On se pridružio ministrovoj najavi o energičnijem rješavanju problema, jer to je, dodao je, jedini način da vlasnici Rafinerije shvate kako ne mogu više tako raditi.

– Znam da JANAF ima svoje standarde, ali riječ je o državnoj tvrtki, u službi hrvatskih građana. Ukoliko bude potrebno, on treba onemogućiti transport nafte za Rafineriju preko Save i na taj način poslati vrlo jasnu poruku da je ova situacija za nas neprihvatljiva – zaključio je Maras.

>> Predsjednica primila predstavnike inicijative 'Želimo čisti zrak u Slavonskom Brodu'

Komentara 4

KO
kompakt
17:34 14.06.2016.

Dobroviću pokreni kotačiće sa marasom.

BO
boovuu
18:08 14.06.2016.

U Rafineriji moraju shvatiti da Hrvatska ima i druge mjere ------------------------------------------------------------------- zavrnit ventil. kad izvrše popravke i nadoknade nastalu štetu odvrnut ventil. neka rade novi naftovod (ako im se isplati).

Avatar Pavel ic
Pavel ic
15:59 14.06.2016.

nema nista od toga budemo dobili da platimo za nerad tog svinjca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije