Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragičan slučaj

U Puli preminula djevojčica, sumnja se na meningitis

hitna portal, rebro (1)
Sanjin Strukic/PIXSELL
20.02.2013.
u 15:40

Liječnici još uvijek ne znaju uzrok smrti. Nalazi su uzeti, poslani na ispitivanje i bit će gotovi idućeg tjedna

Jučer ujutro u našu je bolnicu primljena maloljetna pacijentica u teškom stanju koja je, unatoč naporima liječnika na Odjelu pedijatrije i hitnim mjerama reanimacije, nakon dva sata preminula, kazao nam je danas Goran Paić, glasnogovornik Opće bolnice Pula i potvrdio da je, o kliničkom tijeku bolesti male pacijentice predškolske dobi upoznat Zavod za javno zdravstvo Istarske županije. Nalazi uzeti na ispitivanje bit će gotovi tijekom idućeg tjedna, kazao je Pajić. Naime, iznenadna smrt djevojčice predškolske dobi u Puli otvorila je prostor nagađanjima o infektivnom meningitisu kao mogućem uzorku.

– Mi još uvijek ne znamo što je uzrok smrti. Zbog sumnje da bi mogla biti riječ o meningitisu, djelovali smo preventivno i osobe koje su bile u kontaktu s djetetom, roditelje, tete i djecu u vrtiću zaštitili antibiotskom terapijom, kako je to uobičajeno – kazala nam je dr. Vlasta Skopljak, voditeljica Epidemiološke službe istarskog Zavoda za javno zdravstvo.  

>> Petero umrlo, a stotine u opasnosti od zaraze meningitisom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije