Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učitelji biraju

U prvom krugu nastavnici odbacili 119 kompleta knjiga

fuchs
Željko Hladika/Pixsell
26.03.2010.
u 19:34

O konačnom izboru za sljedeću školsku godinu odlučivat će aktivi nastavnika u drugome krugu za dva mjeseca.

Od 1984 udžbenička kompleta za osnovne i srednje škole 119 ih nije prešlo prag od 10 posto zastupljenosti. Prema podacima mjerodavnog Ministarstva obrazovanja, poslije analize nastavničkog izbora, ustanovljeno je da je za osnovnu školu prag prošlo 215 kompleta Školske knjige, 146 "Profila" i 80 kompleta "Alfe". I gimnazijski profesori najčešće su birali udžbeničke komplete "Školske knjige", zatim "Profila" i "Algoritma".

Zanimljivo je da je "Algoritam" za osnovnu školu ponudio 21 komplet i svi su mu prešli prag, za razliku od primjerice Sysprinta kojem više od pola ponuđenog nije privuklo potreban broj nastavnika. Od velikih izdavača bolje je prošla "Školska knjiga" – u drugom joj se krugu neće naći 6 kompleta, a Profilu 11. U prvom krugu nastavnici su napravili samo prvu selekciju udžbenika, a stvaran izbor, u kojem će odlučivati aktivi nastavnika, odigrat će se u drugom krugu. Taj izbor nastavnici će obaviti u sljedeća dva mjeseca. Nakon toga ministar Fuchs objavit će popis obveznih udžbenika.

Komentara 1

MO
morales
19:56 26.03.2010.

Odlično, samo srežite taj popis. Dosta je bilo pravljenja ljudi majmunima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije