Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak na slobodu?

U prosincu odluka o uvjetnom otpustu Hrvoja Žužića

hrvoje žužić (1)
Petar Glebov/Pixsell
14.09.2010.
u 22:16

Vrhovni je sud nedavno odbio Žužićevu molbu za izvanrednim ublažavanjem kazne jer u njegovom predmetu nije bilo novih okolnosti

Hrvoje Žužić, najstrože osuđeni krivac za prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, u prosincu će dobiti novu priliku za izlazak iz zatvora u kojem je već više od tri godine. Tako je jučer odlučilo Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa, u kojem su suci Vrhovnog suda, zamjenik glavnog državnog odvjetnika i službenici odjela za izvršenje sankcija Ministarstva pravosuđa. Vrhovni je sud nedavno odbio Žužićevu molbu za izvanrednim ublažavanjem kazne, koja se daje samo ako se pojave neke nove okolnosti u samom predmetu, a ovdje ih nije bilo.

Uvjetni otpust, pak, daje se ako se netko primjereno ponaša u zatvoru kako bi ga se opet socijaliziralo, a osuđenik je i dalje pod nadzorom. Žužić je za nesreću koja se dogodila 1. kolovoza 2007. i u kojoj je poginula Ružica Pavić (19) osuđen na pet godina zatvora i u prosincu će mu isteći dvije trećine kazne, što se obično uzima kao granica ispod koje se nikoga ne pušta kući. Zato se očito i povjerenstvo opredijelilo odgoditi odluku.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar vh1
vh1
07:26 15.09.2010.

Mali je simpa. Šteta što mu je kaos u glavi. Ja bi ga iz zatvora premjestio na psihijatriju dok mu se ne dekontaminira mozak.

Avatar Časna seka
Časna seka
22:22 14.09.2010.

Je li izgubio nevinost u zatvoru?

SO
sokre3
23:58 14.09.2010.

da sam ti ja roditelj ono dvoje nesretnika koje si ti pijanduro unesrečio i usmrtio,nebi se ti da vanka iz zatvora jer bi zna šta te vanka čeka,fuj zar te nije sramota,umjesto da čutiš i odležiš ionako premalu kaznu,šta si završio u zatvoru magisterij???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije