Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERKA UZVRAĆA

Kosor: SDP mu je pridržao ljestve u Saboru

vlada
Marko Lukunić/PIXSELL
14.10.2010.
u 14:54

Straha nema, snijeg nije pao da pokrije brijeg, nego da se pokažu različiti tragovi, slikovito se izrazila premijerka.

Nakon sjednice Vlade premijerka se obratila novinarima odgovarajući samo na jedno pitanje vezano za aktiviranje mandata Ive Sanadera.

- Ne bojim se ničega i nikoga. Očekivali smo da će se to dogoditi i ja sam osobno to predviđala. Ako nikad prije, nikad poslije, to je već viđeno i na tragu onoga što je bilo trećeg siječnja, odnosno to je pokušaj rušenja Vlade i HDZ-a, rekla je Kosor.

- Na tom tragu su i izjave o arbitru sporazuma. Prema tome viđeno i očekivano. Budući da smo vidjeli kako se tko držao i što pitao na Povjerenstvu, svakako uz dužno pridržavanje ljestvi i svijeće SDP-a i sve oduševljenje koje smo čitali na njihovim licima i čuli u njihovim izjavama, to ponašanje vrlo jasno govori, dodala je Kosor. Takvo što značilo bi zaustavljanje gospodarskog oporavka, a upravo su mjere počele davati prve rezultate, te ćemo ih mi do kraja provesti. Osim toga predviđa se i rast BDP-a, što izaziva strah i želi se zaustaviti gospodarski oporavak, no to bi značilo i zaustavljanje europskog puta odnosno prekida pregovora i plana da se sljedeće godine potpiše pristupni ugovor, istaknula je Kosor.

- Promislite tko nije glasovao za državnog odvjetnika, tko napada Karamarka, mene i Vladu u cjelini. Ništa nije slučajno i sve je već viđeno. Straha nema, snijeg nije pao da pokrije brijeg, nego da se pokažu različiti tragovi - slikovito se izrazila premijerka.

- Osobno mislim da Hrvatska nema alternative i nastavak pregovora je naš strateški cilj i nećemo dozvoliti da Hrvatska čeka i ide na sporedni kolosijek. Također nećemo dozvoliti zaustavljanje borbe protiv korupcije, zaključila je Kosor.

Kosor: Neki ne žele priznati da Vlada radi dobar posao, iako znaju da je tako

Premijerka Jadranka Kosor, nakon predloženog iskazivanja spremnosti Hrvatske da se problem oko starog duga Ljubljanske banke riješi putem banke za međunarodna poravnanja u Baselu, neizravno se nadovezala i na Sanaderove izjave izgovorene pred saborskim Povjerenstvom za Inu.

Izjavila je na današnjoj sjednici Vlade da je napravljen dobar posao, da o prodavanju teritorija nema govora te kako su vlastitim radom pokazali kako se trasira europski put.

- To pokazuje i trag rješenja oko Ljubljanske banke, a već prije onaj o graničnim pitanjima. Vlada je pokazala odlučnost, znanje i umješnost u svladavanju prepreka, a u tome su nas podržali naši saveznici, odnosno zemlje EU kao i Sveti Otac u siječnju, koji je pozdravio sporazum Hrvatske i Slovenije, rekla je Kosor.

- Podsjećam kako neki neće ili ne žele razumjeti da smo pronalaskom načina rješavanja sporova omogućili Hrvatskoj da nastavi europskim putem i da se riješe problemi koji se nisu mogli riješiti 18 godina. Pregovori su zbog toga bili zapečaćeni i nije se naziralo svjetlo na kraju tunela. Neki ne žele priznati da je to dobro iako znaju da je tako, zaključila je premijerka.



Ključne riječi

Komentara 262

Avatar beg
beg
21:09 14.10.2010.

nema ivo potrebe da vas nesposobnjakovice rusi vi ste vec odavno pali

OB
-obrisani-
15:50 14.10.2010.

Nekad smo pjevali: Kdor ne skače ni Slovenec hej, hej, hej... a nova verzija posle završetka arbitražnog suda se glasi: \"Kdor po svojem ne pluje iz Pirana ven proti odprtem morju ni Slovenec hej, hej, hej,,,

JU
juma
20:52 14.10.2010.

Ivo, vratiiii seeeee.......Za tebe bar znamo da si cistokrvni hrvat i da nemas komunisticku proslost. Svi ostali prodace Hrvatsku za saku dukata. Pogledaj kako Jaca ustupa slovencima sve sto zazele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije