Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješne antiterorističke akcije

6 uhićenih u velikim akcijama protiv terorista u Bruxellesu i Parizu. Francuski ministar: Spriječili smo napad

pucnjava, pariz, teroristi, francuska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
24.03.2016.
u 23:46

Francuski ministar Bernard Cazeneuve potvrdio je da je uhićeni Francuz bio uključen u terorističku mrežu koja je pripremala novi napad u Francuskoj

Pripadnici specijalnih antiterorističkih postrojbi zauzeli su tijekom poslijepodneva predgrađe Pariza i spriječili novi teroristički napad, potvrdio je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve, piše The Local.

Tijekom antiterorističke akcije koja se odvijala u pariškom predgrađu Argenteuil, uhićen je jedan francuski državljanin pod sumnjom da planira novi teroristički napad, a nakon uhićenja uslijedile su racije okolnih zgrada.

– Uhićenje je rezultat dobro obavljenog posla tajnih službi posljednjih nekoliko tjedana – kazao je francuski ministar. Cazeneuve je potvrdio i da je uhićeni Francuz bio uključen u terorističku mrežu koja je pripremala novi napad u Francuskoj

Trenutačno je poznato jako malo detalja o cijelom događaju, zna se tek da je Francuska ponovo bila meta terorista, no nije poznato je li ovaj planirani napad povezan s napadima u Parizu u studenome prošle godine i ovotjednim napadima u Bruxellesu

Istodobno s današnjim događajima nedaleko od Pariza, u Bruxellesu je u velikoj policijskoj akciji uhićeno petero osoba koje se sumnjiči da su povezane s napadima u zračnoj luci i metrou.

Vijest o uhićenju objavio je belgijski ministar Jan Jambon na svom Twitteru. "Velika policijska akcija u Bruxellesu, uhićeno pet osoba", stoji u objavi. 
Za sada nije poznato na koji su način uhićeni sudjelovali u napadima u kojima je smrtno stradala 31 osoba, a više od 300 ih je ranjeno. 

>>'ISIL obučio najmanje 400 terorista koji su raštrkani po Europi sa zadatkom da ponove napade'

>>Potvrđen identitet drugog bombaša iz zračne luke. Erdogan: Bombaša el-Bakraouija smo deportirali, a Belgija oslobodila

Komentara 18

DA
Darko22
01:07 25.03.2016.

a što sa sljedećim napadom, pa sljedećim, i sljedećim ? Uvijek će postojati sljedeći dok god se muslimanima diousti da budu na europskom tlu. i nećete ih moći sve spriječiti, kao što su bruxel i paris to već dokazali.

MR
Mr. Right
02:38 25.03.2016.

Sad ce o drzavnom trosku da dobiju besplatne advokate, koji ce se pobrinut da sa sa ovim zivotinjama postupa kao sa ljudima. A i ako odu u zatvor bit ce im dozvoljeno da propagiraju vlastitu religiju sto u prevodu ne ne znaci nista drugo nego terorizam

MR
Mr. Right
02:54 25.03.2016.

A koliko je imama od ti sest uhicenih ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije