Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anka Mrak Taritaš

U poplavljenim područjima: Tko ne radi dobro od izvođača prestaje sa poslom

anka mrak taritaš
Foto: Branimir Bradarić
1/5
09.09.2014.
u 13:30

U poslovima obnove angažirane 22 tvrtke od kojih njih 18 radi. Četiri tvrtke neće niti započinjati radove jer su poručili kako im treba mjesec dana da ih se uvede u posao.

Dan nakon završetka obnove OŠ u Gunji i redovitog početka nastave gradilišta obiteljskih kuća u županjskoj Posavini obišla je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš. Bila je ovo još jedna prilika da se ministrica na terenu uvjeri u dinamiku izvođenja radova ali i da čuje pohvale i pritužbe od strane mještana kojima se kuća obnavlja ili tek treba da se počne obnavljati.

– U velikom smo poslu i cijelo ovo područje je jedno veliko gradilište. U ovom trenutku tisuću zgrada je u raznim fazama obnove u što ne računam objekte javne namjene, rekla je Mrak Taritaš dodajući da je htjela danas stradala područja obići bez novinara kako bi se uvjerila kakvo je stanje.

Pojasnila je da su u poslovima obnove angažirane 22 tvrtke od kojih njih 18 radi. Četiri tvrtke neće niti započinjati radove jer su poručili kako im treba mjesec dana da ih se uvede u posao.

– Ovih 18 tvrtki će nastaviti raditi s tim da ću ih obići sve. One koje rade kako treba nastaviti će raditi, a one koje ne neće više raditi. Stvari nisu jednostavne i svatko tko je gradio kuću zna kakvi su sve to problemi i što sve treba. Mi kao država radimo sa 18 različitih tvrtki koje rade ogroman broj kuća pri čemu svaka od njih ima neku svoju priču. Ne ide nam u prilog niti vrijeme ali mora se raditi od jutra do navečer, istakla je ministrica.

Podsjetila je i kako su je prošlog tjedna nazvali na telefon i rekli da škola u Gunji neće biti obnovljena i da se pripremi na to da će i ona i ministarstvo kao i cijela Vlada biti prozivani za to i da će svi tvrditi da su nesposobni.

 – Obnova škole je pokazala da možemo i znamo kako treba napraviti posao ali treba nam vjerovati, istaknula je Mrak Taritaš.

Iskustva samih ljudi na terenu su različita od slučaja do slučaja pa tako ima onih nezadovoljnih ali i vlasnika kuća koji su iznimno zadovoljni učinjenim do sada.

– Prije deset dana su započeli radovi na obnovi naše kuće. Mogu reći da sam prezadovoljna kako se radi. Radi se brzo i u tri smjene. Mislim da bi do kraja mjeseca mogli useliti u svoju kuću, rekla je Dragica Komadina iz Rajevog Sela.

>>Nastava u obnovljenoj školi u Gunji: Radilo se i po tri smjene

Komentara 3

OB
Objektivno...
14:11 10.09.2014.

Gospođo Ministarka, jel Vi slučajno znate šta piše u čl. 17. Ugovora između Crvenog križa i onog privatnika kolko ide poplavljenima a kolko na druge strane kada zovemo 060 9011? Zašto je to tajna? Jel premijer zna?

MA
majusko
15:59 09.09.2014.

Ionako oni koji ne rade su preko veze pa nista od toga.

GO
gordana93
21:45 10.09.2014.

Pa zar nije rekla gospođa ministrica da će zaposliti sve građevinske firme u Slavoniji da rade na obnovi poplavljenih područja. Rade samo veće tvrtke i sada jer ne mogu stići napraviti svoje radove u roku nude ostalim tvrtkama iz Slavonijee da rade za njih,plaćaju kompenzacijama nakon 60 dana,a i ono što plaćaju novcem je jako loše jer su cijene skinuli do 50%.Naravno valuta preko 60 dana.Sramota.Bravo ministrice samo tako naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije