Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum

U pola dana na četiri zagrebačka štanda više od 5000 potpisa

severina
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/6
09.06.2010.
u 09:30

Odziv je odličan, tvrde sindikalci. Potpisi će se prikupljati sve do 23. lipnja, od 7 do 19 sati.

Do 13 sati na samo četiri mjesta u središtu Zagreba prikupljeno je više od 5000 potpisa, izbrojio je Ozren Matijašević, koordinator pet sindikalnih središnjica koje su danas počele prikupljati potpise građana za referendum protiv izmjena Zakona o radu.

Manje godišnjeg
Sindikalci ocjenjuju da ni na jednoj peticiji dosad nije bilo tako mnogo potpisa već prvog dana, ali s prvom zbirnom brojkom izići će tek sutra. Među prvima potpisali su se Severina Vučković, Mani Gotovac te Dragutin Lesar.

– I sama sam dijete iz radničke obitelji pa podržavam radnike. Nadam se da ih sindikati neće iznevjeriti u pregovorima s Vladom – rekla je Sevka.

Lesar je istaknuo da bi predloženim izmjenama ZOR-a svaki radnik u prosjeku ostao bez šest dana godišnjega odmora, 300 kuna mjesečno putnih troškova i 300 kuna mjesečno dodatka na plaću zbog radnog staža. Sindikate podržava i HSP dr. Ante Starčevića, Zelena lista i SRP.

Ukinite i pravilnike o radu
Od pregovaranja s Vladom odustao je Damir Jakuš, šef URSH.

– U suprotnosti s pregovaranjem o Vladinu prijedlogu izmjene ZOR-a već je i samo referendumsko pitanje. “Jeste li za zadržavanje važeće zakonske odredbe o produženoj primjeni pravnih pravila sadržanih u kolektivnim ugovorima” upozorava da nismo za mijenjanje zakona. I nije riječ samo o tri članka, primjerice, nego treba ukinuti pravilnike o radu koje samostalno piše poslodavac – navodi Jakuš.

Potpisivanje će trajati do 23. lipnja svakoga dana od 7 do 19 sati. Od ponedjeljka sindikalnih će štandova biti znatno više, pred školama, bolnicama itd., a samo u Zagrebu na 30-ak mjesta. Cilj je 450.000 potpisa kako bi se prisililo Vladu na raspisivanje referenduma za zadržavanje radnih prava.

Komentara 181

Avatar tetak
tetak
15:32 10.06.2010.

pero-lero, .................ja ovo tvoje potpisujem.......(naravno bez povraćanja)!!!!

AG
Agramer198
16:38 10.06.2010.

hahahahahaha Ona zna pisati?a ja sam mislio da samo jednu stvar zna dobro raditi...:)))

MA
maxknut
15:31 10.06.2010.

Neka Severina kaže koliko plaća poreza na dobit a nek prestane sa samo reklamom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije