Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak nereda

U pokušaju bijega ubijeno najmanje 36 članova Bratstva

mursi
Reuters/PIXSELL
19.08.2013.
u 07:40

Uskoro se očekuje sastanak ambasadora Europske unije koji bi trebali razgovarati o sukobu pristaša svrgnutog predsjednika Mursija i policije u kojima je od srijede umrlo više od 800 ljudi

Najmanje 36 zatvorenika, pristaša Muslimanskog bratstva, umrlo je u nedjelju u Egiptu u pokušaju bijega tijekom njihova transfera u zatvor izvan Kaira. Ministar unutarnjih poslova prvotno je izjavio kako su zatvorenici poginuli tijekom oružanog napada od nepoznatih napadača, a kasnije je promijenio iskaz tvrdeći kako su zatvorenici umrli udišući suzavac koji je ispaljen kad su za taoca uzeli policajca.

Muslimansko bratstvo incident opisuje kao "hladnokrvno ubojstvo", a Reutersov  izvor navodi kako su se zatvorenici ugušili u prenatrpanom policijskom kombiju.

Uskoro se očekuje sastanak ambasadora Europske unije koji bi trebali razgovarati o sukobu pristaša svrgnutog predsjednika Mursija i policije u kojima je od srijede umrlo više od 800 ljudi.

Policija tvrdi kako je u pokušaju zaustavljanja nereda uhitila više od 1000 simpatizera Muslimanskog bratstva.

BBC javlja kako su u napadu na poluotoku Sinaj ubijena 24 egipatska policajca koja su putovala autobusom kad su ih u blizini granice s Gazom napali naoružani napadači.

Sinaj bilježi snažan rast nasilja nakon što je u srpnju s vlasti svrgnut predsjednik Mohammed Morsi.

>> Neredi guraju Egipat u potpuni socijalni kolaps

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije