Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podigli su standard

U Pločama od jeseni besplatan vrtić za svu djecu: Nema neupisane djece

Zagreb:  Tomašević i Dolenec otvorili  rekonstruirani Dječji vrtić Botinec
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
24.07.2023.
u 01:00

U posljednjih šest godina Ploče su izgradile jedan i adaptirale dva vrtićka objekta, čime je osigurano 70 novih mjesta. Izrađen je glavni projekt i osigurana su proračunska i EU sredstva za dogradnju centralnog vrtića, gdje će se stvoriti mjesta za još 50-ak jasličke djece.

Od rujna ove godine u Pločama će dječji vrtić biti besplatan za svu djecu. – Nemamo više neupisane djece, podigli smo standard predškolskog odgoja, gradimo novi objekt i želimo da sva djeca u Pločama idu u vrtić neovisno o financijskom stanju. To nije pitanje samo čuvanja djece, već standard predškolskog odgoja i obrazovanja na koje svako dijete u suvremenom društvu ima pravo – izjavio je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Dodao je da godinama rade na tome, od gradnje novih objekata, obnove starih, zapošljavanja djelatnika do zamrzavanja cijena vrtića na cijenama iz 2014. Proteklih godina Ploče sufinanciraju boravak drugog i trećeg djeteta u vrtiću, a obitelji s četvero i više djece već su oslobođene plaćanja.

U posljednjih šest godina Ploče su izgradile jedan i adaptirale dva vrtićka objekta, čime je osigurano 70 novih mjesta i već treću godinu nema neupisane djece. Izrađen je glavni projekt i osigurana su proračunska i EU sredstva za dogradnju centralnog vrtića, gdje će se stvoriti mjesta za još 50-ak jasličke djece.

POVEZANI ČLANCI:

Spremna je dokumentacija za energetsku obnovu i sanaciju konstrukcije centralnog dječjeg vrtića koji je prijavljen za sufinanciranje. Za vrtić u Kominu u pripremi je prijava za sufinanciranje, a uskoro slijedi i priprema dokumentacije. – Siguran sam da će ova naša odluka dovesti do toga da će dio roditelja koji dosad nisu slali djecu u vrtić promijeniti svoju odluku. To će dovesti do povećanog pritiska na vrtiće, ali radimo sve kako bismo bili spremni za to. Istovremeno ćemo nastaviti podizati standard – poručio je Krstičević.

Napomenuo je kako se očekuje da će Vlada RH navodno od 1. 1. 2024. sufinancirati cijene vrtića i ponovio prijedlog SDP-a da u cijelosti preuzme taj trošak. – Mi nećemo čekati. Naše društvo, i na kraju Ploče, nemaju važniju temu od ove. Pozvao bih sve gradove da se priključe i pomognu roditeljima – istaknuo je Krstičević. Besplatan vrtić još imaju Umag, Benkovac, Vrlika i Belišće.

>> VIDEO Dolenec o vrtićima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije