Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bakterija

U pilećem fileu Perutnine Ptuj pronađena bakterija salmonele

'za pokbih.....mostar.....unatoc smanjenju cijena od 30 posto piletina se ne prodaje......25102005.     snimio:zoran cubela     za tekst:brkiciva'
'ZORAN CUBELA'
29.09.2011.
u 15:31

Bakterija je pronađena nakon sanitarne inspekcije u objektu Perutnine Ptuj u Čakovcu kao i na farmama s kojih potječe meso

U svježem fileu pilećeg zabatka proizvođača Perutnine Ptuj pronađena je salmonela, zbog čega je iz maloprodaje povučen taj proizvod. Potvrđeno je to za Danas.hr u nadležnom ministarstvu.

Bakterija salmonele pronađena je u svježem fileu pilećeg zabatka u "jednom od odobrenih objekata za skladištenje u Republici Hrvatskoj ispitivanjima provedenim u okviru plana samokontrole (koji provode sami subjekti u poslovanju s hranom)".

– Zato je Perutnina Ptuj u skladu s odredbama Zakona o hrani povukla proizvode iz svojih maloprodajnih objekata. O tome su u sustavu HR RASFF obaviještene sanitarna i veterinarska inspekcija koje su provele službenu kontrolu u okviru svojih nadležnosti – priopćeno je iz ministarstva.

Bakterija je pronađena nakon sanitarne inspekcije u objektu Perutnine Ptuj u Čakovcu kao i na farmama s kojih potječe meso.

– Nadležna veterinarska inspekcija naredila je poduzimanje korektivnih mjera i u tijeku je utvrđivanje uzroka nezadovoljavajućeg rezultata dobivenog laboratorijskim ispitivanjem. Sanitarna inspekcija čeka rezultate službenih uzoraka, čija je analiza u tijeku u službenom laboratoriju – odgovori su u ministarstvu za Danas.hr.

Ključne riječi

Komentara 6

PI
Pijanec
16:15 29.09.2011.

Nema ti to puno veze sa Slovenijom, to je meso domaceg podrijetla.

OG
Oger
19:32 29.09.2011.

Jel\' netko ovdje od forumasa vidio kako se ti pilici uzgajaju? Znate li da su stari cetiri tjedna kad dodju u prodaju, a imaju po kilu i vise?

DU
Deleted user
16:00 29.09.2011.

kako povukli kad sam danas kupio kg odmah vraćam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije