Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema preživjelih

U Pakistanu se srušio zrakoplov, svi putnici poginuli

Srušio se zrakoplov u Pakistanu (1)
AFP/PIXSELl
Autori: bk/VLM, tri/VLM
20.04.2012.
u 16:51

Boeing 737 vlasništvo je pakistanske zrakoplovne kompanije Bhoja Air, a letio je iz smjera Karachija.

Prema informacijama pakistanske agencije za zračni promet, zrakoplov u kojem se nalazila 121 osoba srušio se zbog nevremena prije slijetanja u zračnu luku u Islamabadu i nema preživjelih, piše CNN. Boeing 737 u vlasništvu pakistanske kompanije Bhoja air letio je iz Karachija, izvijestio je glasnogovornik agencije za zračni promet koji je prethodno kazao da je u zrakoplovu bio 131 putnik, no taj je broj kasnije ispravljen.

Prema Reutersu, u zrakoplovu je bio 116 putnika i šest članova posade, a izvučeno oko 50 tijela sa mjesta nesreće.

Zrakoplov se srušio oko 10 kilometara od zračne luke u Islamabadu, a među putnicima je bilo devetero djece, izvijestio je NYpost.

Sve su bolnice u Islamabadu u stanju pripravnosti, a ekipe za pomoć na mjestu su nesreće. Svjedoci tvrde da se zrakoplov, nakon što se srušio, i zapalio.

Pilot je, prije nego je izgubljena veza sa zrakoplovom, zatražio dopuštenje za slijetanje, koje je i dobio, piše Khaleej times.

"Bilo bi čudo da nađemo preživjele"

- Radio sam vani, na građevini nedaleko od aerodroma i sve sam vidio. Jasno se vidjelo kako je zrakoplov pao, a trenutak poslije pojavio se veliki požar. Čini mi se da je pao na neku od zgrada, vjerojatno je unutra bilo i ljudi. To je bila užasna, zastrašujuća scena - izjavio je lokalnim tv postajama Samab Ahmad, očevidac tragedije. Zrakoplov je poletio iz najvećeg pakistanskog grada Karachija, a obitelji putnika okupile su se u Islamabadu i Karachiju kako bi doznale ima li šanse da su njihovi najmiliji preživjeli ovu nesreću. Za to je sve manje nade.

- Udar je bio strašan, a zrakoplov je potpuno uništen. I dalje pretražujemo okolinu, no bilo bi pravo čudo da nađemo nekog preživjelog - ustvrdio je policijski dužnosnik u Islamabadu Saifur Rehman, napominjući kako je gorivo iz letjelice trenutak nakon pada planulo uzrokujući veliki požar i rušeći nade za bilo kakav spas putnika.

Mala tvrtka

Zračna luka u Islamabadu je zatvorena zbog istrage, a svi su letovi preusmjereni na aerodrom Lahore. Inače, Bhoja Air mala je zrakoplovna tvrtka sa nekoliko zrakoplova, a agencije izvještavaju kako je zbog financijskih problema od 2001. godine prekinula poslovanje koje je ponovno pokrenula prošli mjesec.

Civilno zrakoplovstvo na području središnje Azije smatra se, uz linije koje prometuju na području Afrike, najnesigurnijim na svijetu, a nesreće su puno češće nego u ostatku svijeta. Prije nepunu godinu dana, gotovo na istom mjestu dogodila se nesreća kada se pri slijetanju na pistu zrakoplovne luke u Islamabadu srušio Airbus A321 pri čemu je poginulo 157 putnika i članova posade, što je najveća zrakoplovna nesreća u povijesti Pakistana. Na žalost, današnje rušenje Bhoja Air zrakoplova po broju žrtava približilo se ovom neslavnom tragičnom rekordu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije