Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Egiptu

Eksplozija na 300 metara: U padu balona poginulo 19 turista

balon Egipat (1)
Christopher Michel/Twitter
26.02.2013.
u 07:46

Glasnogovornik tvrtki koje organiziraju letove balonima, Ahmed Aboud, kazao je Reutersu da su jedan turist i pilot balona preživjeli nesreću, koja se dogodila kada je eksplodirao plin na visini od oko 300 metara.

19 turista je poginulo u Egiptu u padu balona blizu grada Luxora. Posljednja žrtva je pet sati bila na operaciji kojom su mu liječnici pokušali spasiti život, ali na kraju nisu uspjeli, piše BBC.

Državna televizija Nile TV izvještava da je u balonu bilo 20 ljudi. Izbio je požar i čula se eksplozije prije nego se balon srušio u polje zapadno od Luxora, kazali su dužnosnici, piše BBC. Među poginulima su državljani Velike Britanije, Hong Konga, Francuske i Japana.

Glasnogovornik tvrtki koje organiziraju letove balonima, Ahmed Aboud, kazao je Reutersu da su jedan turist i pilot balona preživjeli nesreću, koja se dogodila kada je eksplodirao plin na visini od oko 300 metara.

Dodao je da su turisti bili iz različitih država, no nije znao točno reći njihovu nacionalnost. - U balonu je bilo 20 ljudi. Dogodila se eksplozija i poginulo je 19 turista. Jedan turist i pilot su preživjeli - rekao je Aboud koji predstavlja osam kompanija koje organiziraju putovanja balonima u Luxoru.

>>VIDEO Izrekli sudbonosno 'da' pa se srušili s balonom

Ključne riječi

Komentara 4

NE
Nepokolebljiv
11:18 26.02.2013.

Baloni na topli zrak tesko da mogu ponijeti vise od 3-4 osobe. U toj vijesti nesto nije u redu. Jasno mi je da prijevodi s engleskog nemaju cesto veze s mozgom ali intelektualaca s znanjem arapskog u Hrvatskoj barem ima puno.

MO
MojeKorisnickoIme
15:21 26.02.2013.

Nemojte ljudi nigdje putovovati da Vam se nešto ne desi! Ma još bolje, najbolje nemojte ni iz kuće izlaziti!

Avatar liquidsky
liquidsky
16:53 26.02.2013.

at Nepokolebljiv: Osim tzv. sportskih, postoje i ovakvi komercijalni baloni za panoramske letove s velikim košarama i većim volumenom samih balona. Aljkavost posade pobila je ljude, human factor je najčešći uzrok nesreća u zrakoplovstvu (ali i u svemu ostalom).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije