Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća

U Novoj Pazovi srušio se avion vojske Srbije, poginuo pilot

lasta 95 (1)
Ministarstvo obrane Srbije
26.09.2012.
u 12:18

Jedan je pilot preminuo u Vojnomedicinskoj akademiji, dok je drugi lakše ozlijeđen

Jedan je pilot preminuo od ozljeda, a drugi je lakše ozlijeđen u padu aviona "Lasta" vojske Srbije u naseljenom mjestu Novoj Pazovi, donosi Blic.

Piloti su se uspjeli katapultirati prije pada, a teže ozlijeđeni pilot prebačen je u VMA (Vojnomedicinska akademija) gdje je podlegao ozljedama. Avion je pao u dvoriše kuće u Ulici kralja Petra, koja je jedna od prometnijih ulica u mjestu, a prema izvještaju nitko od mještana nije ozlijeđen. Kako prenosi Blic, poginuli je bojnik Goran Savić, jedan od najboljih pilota Vojske Srbije, dok je lakše ozlijeđeni brigadir Tomislav Bećagović, član akro grupe "Leteće zvijezde", također jedan od najboljih srpskih pilota.

Očevici tvrde da se prije pada vidio gust dim iz aviona pa pretpostavljaju da se zapalio, a ministar obrane Aleksandar Vučić naložio je hitnu istragu.

Lasta je školski avion koji proizvodi srpska tvornica Utva iz Pančeva, a namijenjen je za osnovnu obuku pilota.

>> Kockici u letu ispao poklopac kabine jer nije bio dobro zatvoren?

Ključne riječi

Komentara 35

FE
fellix1601
12:37 26.09.2012.

ja sam mislio da srbija nema više aviona , naime nad Lijepom našom ih je toliko oboreno da je milina... (počevši od obadva nad Šibenikom pa nadalje) .... !!! Osim toga nije mi jasno da se njima i avioni i autobusi zovu lasta. Logično je da se avion zove lasta, ali bus !!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
12:41 26.09.2012.

Bili su u izvidnici, to ih je koštalo..

TH
thekurcula
12:29 26.09.2012.

Interesantno je da donosite razne vesti iz Srbije, čak i ovakve nezgode manjeg obima kakve se svakodnevno događaju svuda po svetu, a da niste nijednim slovom pomenuli Nenada Čanka i to kako je, sa svojim telohraniteljima, pretukao čoveka na parkingu ispred jedne kafane u Novom Sadu i kako je danas, povodom tog događaja, podneo ostavku na poslaničku funkciju! Nije li i vama neverovatno da to niste čak ni pomenuli, kao da se nije ni dogodilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije