Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE NEVREMENA

U Novigradu nestala osoba s jedrilice, više osoba zatražilo liječničku pomoć u kampu

Novigrad: Velika šteta nakon razornog vjetra
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/15
21.07.2023.
u 22:44

Oko 17:35 sati grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom pogodilo je i područje Bjelovarsko-bilogorske županije

Stožer Civilne zaštite objavio je nove podatke o stanju u državi. Naime, veći dio zemlje danas je pogodila nova snažna oluja koja je čupala stabla i crijepove te trgala krovove i konstrukcije. Vijesti o štetama pristižu iz Istre, Kvarnera i središnje Hrvatske, a nevrijeme se kreće prema zapadu zemlje.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više od 400 dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom i vjetrom na području Zagreba i Zagrebačke županije. Dojave su se većinom odnosile na srušena stabla, ispumpavanja, kvarove na električnim i telekomunikacijskim vodovima, oštećene krovove te veću količinu vode na cestama, piše CZ, dodajući da nadležne službe rade na sanaciji.

ŽC 112 Pazin zaprimio je 80-ak poziva vezano uz posljedice nevremena koje je najprije zahvatilo zapadni, sjeverozapadni i središnji dio Istre, a kasnije i područje Pule. Najviše dojava bilo je o srušenim stablima i granju na prometnicama, oštećenim vozilima, srušenim i nagnutim električnim i telefonskim stupovima te poteškoćama u prometu.

Uslijed pada više stabala u autokampu u Novigradu ozlijeđena je jedna osoba, a po dolasku Hitne pomoći naknadno je zatražena pomoć za još 5 osoba u kampu. Sve osobe su zbrinute na licu mjesta, imale su lakše ozljede poput ogrebotina. Zaprimljena je i dojava o nestanku osobe s jedrilice kod Novigrada, za kojom je potraga u tijeku. 

POVEZANI ČLANCI:

Zbog jake kiše i olujnog vjetra ŽC 112 Rijeka zaprimio je više desetaka dojava o srušenim stablima i električnim stupovima. Na području grada Rijeke zabilježene su 42 dojave koje su najviše odnosile na srušena stabla, no zabilježeni su i oštećeni krovovi te automobili. Na području Opatije, Volovskog, Matulja, Kastava, Delnica, Lokva zaprimljeno je 10-ak dojava koje se odnose najviše na pad stabala, oštećenja stupova električne energije te pri tome nekoliko oštećenih vozila.

Zabilježena je jedna dojava s brodice koja traži pomoć. Poziv je preusmjeren na Središnjicu za traganje i spašavanje na moru - MRCC. Na kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci otkinuo se dio velike kontejnerske dizalice sa kontejnerskog terminala i naslonio se na privezani brod. Zbog poremećaja u radu trafostanice TS 110/20 kV Matulji bez električne energije je 450 korisnika, a otklanjanje kvara je u tijeku.

GALERIJA Nevrijeme uzrokovalo veliku štetu u Novigradu

Novigrad: Velika šteta nakon razornog vjetra
1/24

Oko 17:35 sati grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom pogodilo je i područje Bjelovarsko-bilogorske županije. ŽC 112 Bjelovar zaprimio je 50-ak poziva građana, najviše s čazmanskog područja o srušenim borovima i stablima, oštećenim el. vodovima, oštećenim krovištima, prometnicama. Obaviještene su sve žurne i nadležne službe.

ŽC 112 Slavonski Brod zaprimio je 10-ak dojava o oštećenim krovovima u općini Oriovac.Obaviještene su sve žurne i nadležne službe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije