Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima i toga
Povratak na članak

U Novalji ulovljeno 12 njemačkih državljana bez radne dozvole

Nijemci su u vremenu od 17. srpnja do 9. kolovoza za jednu turističku agencije iz Njemačke, pružali usluge u turizmu, a uručeni su im prekršajni nalozi.

Komentari 20

KU
kukuriku
00:59 11.08.2010.

....\"mnogo bre lep ovaj Jadran...\"

VL
MA
mallazmijica
21:36 10.08.2010.

Vidi slučaja Znaći možemo očekivati povratak na tisuće naših iz Njemaćke. Oko za oko zub za zub,samo što ćemo mi izvuči deblji kraj.!

VL
Avatar bok
bok
21:48 10.08.2010.

Te poslove u Njemackoj radi carinska sluzba. Opkolje sve, uhicu, naplate jako debele debele kazne kod poslodavca (utaja poreza! itd.) i stvar rijesena. Nema zafrkancije...

VL
DU
Deleted user
21:51 10.08.2010.

Da je Svabo u Njemackoj uhvatio Hrvata da radi bez dozvole, mislim da bi mu prijetila i deportacija i zabrana ulaska u D, a mozda i u EU

VL
OB
-obrisani-
22:33 10.08.2010.

Ode i Njemacka u ku..ac.Ak moraju dolazit radit u Hrvatsku. A Hrvatska silom hoce u tu EU. Zasto,oh zasto ??

VL
OB
-obrisani-
23:48 10.08.2010.

I u Srbiju dolaze građani EU da rade na crno. U sezoni kopanja kukuraza masovno dolaze Rumuni i Bugari u nadnicu. Naravno da nisu prijavljeni ali ih srpske vlasti ne proganjanju jer nema ko da kopa kukuruz i ako ih proteraju osta sve u korovu.

VL
OB
-obrisani-
23:56 10.08.2010.

Međutim, zbog dobrog razumevanja ove vesti treba shvatiti da ovi nemci nisu radili za hrvatskog poslodovaca, nego za nemačkog, ali na teritoriji Hrvatske. A to nije u skladu za zakonima jer taj nemački poslodavac svoju poslovnu aktivnost u Hrvatskoj mora voditi kao i svaka druga domaća ili strana firma gde spada i prijavljivanje svih radnika.

VL
MA
MagicSerb
00:39 11.08.2010.

Što se čudite?! Pa znamo da su Rvati neradnici. Svi se navadili na mužu iz budžeta, pa vas spašavaju (kao i uvek) švabe. kurcula, ne samo da Rumuni i Bugari kopaju ku\'ruze, već i beru jabuke, kruške, šljive, vade krompirir i sve to za 2-3 eura dnevno...Srbija je za njih bila i ostala Zapad u svakom pogledu. Da smo i mi bar nekom Zapad, hahahaha

VL
MA
MagicSerb
00:41 11.08.2010.

P.S. Nisu navedena imena \"ulovljenih\"?! Možda su to oni poreklom iz ImoCkog i Hercegov\'ne. Tačnije, siguran sam da se bar njima desetor\'ma prez\'me završava na IĆ.

VL
KE
kenjalo
04:56 11.08.2010.

Evo usa sam na neki cetnicki forum ,sve bre cetnici i pocetnici. Pa dragi moj Hrvatski narode kuda ovo ide???/

VL
OB
-obrisani-
06:25 11.08.2010.

e moji inspektori jadna vam vasa majka i drzava koja vas zavitlava kako se mozete sramotiti vi ste vise kostali drzavu i ubrali dnevnice negoli ti njemci sto bi da su prijavljeni platili porez a mi trebamo strane usluge sa sa drugacijim mentalitetom da poboljsamo turizam na primjer ako njemci cuju u turistickim brosuram da na jadranu konobari slobodno rade na primjer njemci 40 % njemaca ce vise posjetiti hrvatsku koliko od toga jadna sanaderova drzava ima koristri budale jedne vas inspektore treba dobro natuc jer pravite kriminal na slobodu radnog covjeka dok radi nemas prava da ga ista pitas ako krade i bavise kriminalom onda imas neka prava da ga zaustavis u tome zato hrvatska nemoze u evropu jer morate promjeniti taj ju ustav zakone naciju skolovat pa tek onda u civilizovan svije /ju vlast bez mozga /

VL
OB
-obrisani-
06:56 11.08.2010.

11.08.2010. u 06:25h brazil je napisao/la: Tebi nisu rekli da lude gljive škode ? Inspektori rade svoj posao,a \"genije\" se tome čudi.Možda da uvezemo milijun Turaka i Kineza da rade na crno umjesto nas. U Njemačkoj je normalno da radiš na crno i kad te uhvate još dobiješ nagradu od par tisuća €. Glede školovanja,tvoj mozak to ne može izdržati jer si već sad na rezervi sa njim !!

VL
OB
-obrisani-
09:08 11.08.2010.

U Novalji ulovljeno 12 njemačkih državljana bez radne dozvole koji su za potrebe EU saveza prodavali luksuzne stanove u Briselu, Londonu i Muenchenu običnim građanima Hrvatske koji su to masovno narućivali i masno sa kešom plačali..

VL
VU
vucko
10:01 11.08.2010.

Ima ovdje mnostvo neozbiljnih i netocnih komentara. U Njemackoj moras imati kao prvo Aufentalerlaubnis ( pravo zadrzavanja) kao i dokaz mjesta stanovanja ( Adressu ) Za radnu dozvolu treba se prijaviti kod burse rada ( Arbeitsamt ) Tko dobije dozvoluolu za rad kod stranaca, izvan EU u putovnici dobije oznaku ( zig) za izdanu dozvolu. Lakse dobivaju oni stranci koji popunjuju deficitarnu struku koja u Njemackoj nedostaje.Momentalno su to lijecnici, diplomirane bolnicarke,elektricari,informaticari .Kod zaposlenja radnik/namjestenik duzan je poslodavcu predati radi prijave : putovnicu i poreznu kartu ( Lohnsteuerkarte) koju dobiva na poreznom uredu,na kojoj se krajem godine upisuje od poslodavaaca bruto zarada, koliko je poreza placeno i uplata za bolesnicko osiguranje i mirovinsko osiguranje kao i za crkveni porez .Kod inspektora rada koji redovito kontroliraju poslodavce,i ako radnici nisu prijavljeni unutar 48 sati ,oni snose financijske kazne, radnik se moze ispitati od kada radi u poduzecu i ako nema valjanu dokumentaciju,mogu ga iskljuciti iz radnog odnosa na 30 dana da sredi svoju gore navedenu dokumentaciju ,u koliko to ne uspije moze dobiti izgon iz drzave. Jedina iznimka su sezonski radnici u poljoprivredi za vrijeme sjetve ili berbe za 8 do 14 dana ,oni su ipak prijavljeni a pausalni porez za njih placa poslodavac. Njihova satnica je negdje izmedju 4 do 6 €,ovisi o vrsti posla. Za radnu snagu iz drzava EU su drugaciji zakoni,mnogo liberalniji !

VL
DM
dr_max
11:41 11.08.2010.

@ vucko Pise se: Aufenthaltserlaubnis a ne Aufentalerlaubnis sto prevedeno znaci \"dozvola boravka\" a ne \"pravo zadrzavanja\" Radnu dozvolu ne izdaje Arbeitsamt nego Ausländeramt U putovnicu se ne dobiva \"zig\" nego naljepnica dozvole boravka, a radna dozvola je poseban dokument.. Poslodavcu nitko nije duzan predati putovnicu, damo je potrebna porezna kartica (Lohnsteuerkarte), nju dobivas samo ako su svi prethodni uvjeti ispunjeni.

VL
DM
dr_max
11:43 11.08.2010.

Ovaj veliki broj radnika na crno iz EU pokazuje nam zapravo kako je stanje u EU tesko i kako nema smisla emigrirati trbuhom za kruhom jer oni dolaze gladni k nama! Hrvatska - Raj na Zemlji!

VL
OB
-obrisani-
13:33 11.08.2010.

Pohvale Državnom inspektoratu. Bez pardona prema Njemcima. Njemački gastarbajteri. :):)

VL
OB
-obrisani-
21:24 11.08.2010.

Hehehe! Ajd da i ovo pročitam!

VL
ZU
zumza
22:08 11.08.2010.

Doslo i nasih pet minuta.Sad Svabo u Hrvatskoj auslender,pa jos na crno. Sta ce nama EU? vec smo jaci od njih....hahahaaaaaa

VL
OB
-obrisani-
06:17 12.08.2010.

Ako oce ta drzava oduzme moju kozu sto ja svako jutro muzem i pijem mliko sa mojom familijom i babom od 95 godina nikome ne placam porez ta komunisticka drzava neka pokusa da naplati porez i kosorka koja pljacka radnidni i neradni narod hrvatske isepuri se po moru nezna koliko je jedan vise jedan sa idiotima zakonadovcima koji postavljaju zakone ili kreteni koji glasaju za njih zivi turcizam i kpmunizam ali dolazi krajjjjjjjj jugoslavenstini i boljsevizmu ja cu naplacivati zakonski porez od drzave/socijalu / i ziviti da nista neradim sa svojom kozom piti mliko sa svojom babom dok je ziva u boga mi vjerujemo

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.