Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAkon pet mjeseci

U NE Fukushimi izmjerena smrtonosna razina radijacije

nuklearka (1)
Reuters/AFP
02.08.2011.
u 08:59

Količina radijacije dosegla je 10.000 milisiverta po satu što znači da 60-minutno izlaganje za nekoliko tjedana uzrokuje smrt

Operateri razrušene japanske nuklearne elektrane Fukushima Daiichi izvijestili su kako je radijacija dosegla najvišu zabilježenu razinu u zadnjih pet mjeseci, odnosno od kada su nuklearku pogodili potres i tsunami. Ultravisoka razina zračenja, prenosi CNN, izmjerena je u ponedjeljak popodne na području postrojenja, između reaktora 1 i 2, a smrtonosna radijacija zabilježena je pri dnu ventilacijskog tornja.

Tvrtka Tokyo Electric Power, vlasnik elektrane,  odmah je ogradila opasno područje i počela istragu o uzroku visoke radijacije te kako će ona utjecati na oporavak cijelog postrojenja. Količina izmjerene radijacije dosegla je 10.000 milisiverta po satu što znači da 60-minutno izlaganje u samo nekoliko tjedana uzrokuje smrt.

Komentara 3

VA
vatra
11:10 02.08.2011.

zona evakuacije u Černobilu je radijus od 50 km, u Fukušimi također. NE Krško udaljen je od Trga Bana Jelačića 36 km. ugasimo Krško čim prije. prije nego bude prekasno...

Avatar Bjeda
Bjeda
11:51 02.08.2011.

Znači samo moramo do Ivanić-grada i sve bu u redu...

MA
matokan
09:29 03.08.2011.

Kuda mi to idemo?Od sume i drveca kojeg nema vidimo daleko?Atomska energija ili kako je iz ljubavi(profitu)nazivaju Elektronik power energi nije nista drugo nego najvece zlo kojem nismo dorasli i koje zakonom treba zabraniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije